Foto: Shutterstock
Aiz loga iestājusies kāda ilgi gaidītā vai, tieši pretēji, peltā ziema ar sniega kupenām, leduspuķēm un, iespējams, arī nezināšanu, kā rūpēties par savu skaistumu aukstajā laikā. Šķiet, par skaistumkopšanu ziemā viss jau sen zināms, taču ik gadu mēs saskaramies ar vienām un tām pašām problēmām: sejas ādas lobīšanās, vēja aprautas rokas, trausli nagi un matu galu šķelšanās...

Lūk, sadarbībā ar portālu Intensa.Pro piedāvājam gada aukstajā sezonā biežāk sastopamo skaistumkopšanas problēmu apskatu, kā arī speciālistu ieteikumus to risināšanai!

Nagu nostiprināšanai

Ziemā nagi kļūst trausli un plāni, tāpēc vajadzīgs rūpēties ne tikai par sabalansēta uztura uzņemšanu, bet nagiem nepieciešama arī papildu aizsardzība pret aukstumu. Pirmais, ko paveikt nagu labā, – vilkt cimdus. Tie jāuzvelk jau pirms iziešanas no mājas, lai izvairītos no straujas temperatūru maiņas. Neaizmirstiet arī par ārstējošām un nostiprinošām nagu lakām! Tās lieliski pilda aizsargfunkcijas. Tiklīdz sāksiet tās regulāri izmantot, mazināsies arī nagu lūšana.

Ādas barošanai

Vasarā un pavasarī paaugstināta UV starojuma dēļ nevaram atļauties virkni kosmētisko procedūru. Šajā ziņā ziema ir ideāli piemērota kosmētisko procedūru veikšanai pie kosmetologa. Piemēram, ādas slīpēšanai, ķīmiskajiem pīlingiem utt.

Tiesa, ziemā āda krietni ātrāk zaudē mitrumu temperatūras svārstību dēļ, tāpēc nedrīkst aizmirst par ādas lutināšanu ar barojošajām un vitaminizējošajām maskām. Tās palīdzēs ādā uzturēt vajadzīgo mitruma līdzsvaru. Ja āda ir sausa, tad barojošu masku var uzklāt divas, trīs reizes nedēļā. Pārējiem ādas tipiem pietiks ar vienu reizi nedēļā. Krēmu ieteicams uzklāt dažas stundas pirms iešanas ārā no mājas, tonālo līdzekli – vismaz stundu iepriekš. Pretējā gadījumā mitruma daļiņas, kas ir produktu sastāvā, salā pārvērtīsies par ledus daļiņām.

Vairāk par maskām, ar ko ādu palutināt mājas apstākļos, lasi šeit!

Foto: Shutterstock

Lūpu lutināšanai

Tieši ziemā kļūst redzamas lūpu ādas nepietiekamas kopšanas sekas. Vēja aprautas, sausas, sasprēgājušas lūpas, ko nevar nomaskēt pat ar biezu lūpukrāsas kārtu, neizskatās pievilcīgi.

Lūpu āda ir teju piecas reizes plānāka nekā citās ķermeņa daļās, tāpēc tai nepieciešama īpaša kopšana, ikdienas barošana un aizsardzība no apkārtējās vides radītā kaitējuma. Starp citu, piemēram, lūpu balzamu uzklāt ieteicams vismaz pusstundu pirms iziešanas no mājas.

Izvēloties "ātro palīdzību" vēja aprautām lūpām, pievērsiet uzmanību tam, lai līdzekļa sastāvā būtu vasks, medus vai propoliss. Tiesa, jutīgākas ādas īpašniecēm nereti pret kādu no šīm sastāvdaļām var rasties alerģiskas reakcijas, tāpēc skaistumkopšanas produktus nepieciešams izvēlēties pārdomāti.

Vairāk par to izpausmēm lasi šeit!

Matu barošanai

Augstās un zemās temperatūras svārstības, kā arī apkures sezona un tās radītais gaisa sausums var izraisīt virkni matu veselības problēmu. Lai atbilstoši koptu matus ziemas periodā, vērts izvēlēties citus līdzekļus nekā vasarā, turklāt, ziemas periodā var mainīties arī matu tips.

Līdzekļu sastāvā vēlams būt tādiem aktīviem komponentiem kā В1, В5, В6 un F6 vitamīniem, glikolipīdiem, fosfolipīdiem, ēteriskajām eļļām, piemēram, apelsīna, kā arī proteīniem un aminoskābēm.

Tie nepieciešami matu atjaunošanai. Savukārt matu galu kopšanai var lietot serumus un eļļas. Barojošās matu maskas ieteicams uzklāt reizi līdz divas nedēļā atkarībā no matu kopējā veselības stāvokļa.

Vairāk par ziemai tik raksturīgās problēmas – matu izkrišanas cēloņiem, kā arī tās risinājumiem lasi šeit!

Atgādinām, ka iepriekš minētās skaistumkopšanas problēmas sākotnēji vēlams risināt, izvērtējot savu dzīvesveidu – ievērojot sabalansētu uzturu, uzņemot pietiekami daudz šķidruma, veltot laiku pilnvērtīgai atpūtai, kā arī izvairoties no apzinātas kaitēšanas, piemēram, matu veselībai, pārlieku bieži tos veidojot ar karstumu, kā arī pakļaujot krāsu un balinātāja iedarbībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!