Foto: Pixabay

Saeima ceturtdien, 25. aprīlī, trešajā un galīgajā lasījumā atbalstīja ierosinājumu pārtikas preču cenu zīmēs norādīt to ražotājvalsti, kas pamatots ar nepieciešamību veicināt patērētāju informētību par produktu.

Par grozījumiem balsoja 70, bet pret – 15.

Debatēs deputāts Jānis Vitenbergs (NA) skaidroja, ka priekšlikums ir vienkāršs. Ar jauno marķējumu varēs redzēt, ka konkrētus produktus pērkot, pircējs varēs redzēt, ka šādi tiek atbalstīts Krievijas iebrukums Ukrainā. Pircējiem būs iespēja redzēt cik daudz šādu produktu ir veikalu plauktos ir. Arī tirgotāji iepriekš komisijā norādīja, ka jau šobrīd plauktos gandrīz nemaz nav agresorvalstu produktu.

"Nu viss, krievu desa, tagad mēs meklēsim pa veikaliem, kādā valodā runājis pavārs, kad rullējis šo desu. Tagad meklēsim tādu desu, kuru rullējot runāts angliski, kā minimums," no tribīnes ironizēja Aleksejs Rosļikovs (ST!), nodevējot diskusiju par smieklīgu. Viņš sacīja, ka smieklīgi ir tas, ka parlaments cenšas saprast, no kuras valsts nākusi pārtika. "Ja būs papildu izmaksas ar karodziņiem, tad tās izmaksas tiks sadalītas uz visiem," retoriski vaicāja opozīcijas deputāts. "Jā, es lobēju krievu desu," runu noslēdza Rosļikovs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!