Foto: LETA
Jaunievēlētā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa preses sekretāra amatam apspriesti Andis Jēkabsons un Didzis Šmits, liecina aģentūras BNS rīcībā esoša informācija.

Jēkabsons no 2014. gada februāra līdz jūlijam bija Vējoņa padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos. Vējonis šajā laikā ieņēma aizsardzības ministra amatu.

Savukārt Šmits ir Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents.

Jēkabsons un Šmits nevēlējās komentēt iespēju ieņemt Vējoņa padomnieka sabiedrisko attiecību jautājumos amatus.

Vējonis otrdien norādīja, ka ir uzrunājis cilvēku preses sekretāra amatam un viņš ir piekritis, bet viņam ir jāpabeidz iesāktie darbi iepriekšējā darbavietā. Vējonis gan neminēja uzrunātā cilvēka vārdu.

Jau ziņots, ka Valsts prezidenta kancelejas vadītāja amata pienākumus no 8.jūlija turpinās pildīt Aleksandrs Bimbirulis. Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieces amatu ieņems Egita Kazeka.

Savukārt Maija Manika uzņemsies Valsts prezidenta ārlietu padomnieces pienākumus, bet Valsts prezidenta likumdošanas un juridiskā padomniece būs Kristīne Jaunzeme.

Par prezidenta padomniekiem kļūs arī Karīna Rāviņa-Vimba, bet ārštata padomnieks būs bijušais Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Kažociņš.

Esošajam prezidentam Andrim Bērziņam pilnvaras beigsies 7.jūlija pusnaktī. Savukārt Vējonis svinīgo zvērestu Saeimā dos 8.jūlija rītā, līdz ar to Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība) naktī uz 8. jūliju būs valsts pirmā amatpersona līdz Vējoņa zvēresta došanai.

Valsts prezidenta amatā 3.jūnijā Saeima ārkārtas sēdē aizklātā balsojumā ievēlēja Zaļo un zemnieku savienības virzīto kandidātu pašreizējo aizsardzības ministru Vējoni. Par viņu piektajā balsojumā balsis atdeva 55 deputāti. Vējonis tika ievēlēts arī ar opozīcijas balsīm, jo koalīcijai kopīga kandidāta nebija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!