Foto: Ārlietu Ministrija

Šonedēļ Tokijā noslēgusies ikgadējā Pasaules dārzu izstāde (Annual World Gardening Fair), kurā šogad kā viena no 10 dalībniecēm pirmo reizi piedalījās arī Latvija ar to raksturojošu dārza kompozīciju, portāls "Delfi" uzzināja Ārlietu ministrijas Preses centrā.

Par Latvijas dārza tematiku tika izvēlēti Līgo svētki un Jāņu svinēšanas tradīcijas. Ar Japānā augošajiem ziediem un augiem Tokijas labākie dārza dizaineri radīja latviešu dārza un lauku ainavas interpretāciju, bet pasākuma laikā klātesošie tika iepazīstināti ar latviešu kultūras tradīcijām un tautasdziesmām.

Izstāde notika "Hotel Okura", kas ir viena no senākajām un tradīcijām bagātākajām Tokijas pieczvaigžņu viesnīcām. Četras dienas viesnīcas viesi un apmeklētāji varēja iepazīties ar latviešu kultūras tradīcijām un tautasdziesmām, kā arī pusdienās nobaudīt latviešu ēdienus un iegādāties Latvijas preču veikala "Riga Collection" piedāvātos Latvijā ražotos amatnieku izstrādājumus un saldumus.

Pasākums "Pasaules dārzi" tiek organizēts jau četrpadsmito gadu un tā patronese ir Japānas princese Takamado. Šogad pasākumā piedalījās Austrija, Brazīlija, Dienvidāfrika, Indija, Īrija, Itālija, Jamaika, Latvija, Taizeme un Tunisija. Pasākumu piecu dienu laikā apmeklēja 16 561 apmeklētājs, vēsta ĀM preses centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!