Foto: Shutterstock
Šie pikantie, garšām bagātie armēņu salāti garšos pat tiem, kas ar burkāniem ir uz "jūs".

::recepte::

Dārzeņus nomazgā. Burkānus nomizo, paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku un burkānus kubiņos. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Čili sakapā.

Katlā sakarsē eļļu, liek cepties burkānus un sīpolus, ik pa laikam apmaisot, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi – aptuveni 15–20 minūtes.

Pievieno papriku, čili un karsē vēl 5–7 minūtes. Liek klāt tomātu pastu, ķiplokus un maisot karsē 1–2 minūtes. Tad lej klāt ūdeni, pievieno sāli un sautē 5–7 minūtes.

Iemaisa zaļumus un etiķi, karstu masu pilda tīrās burkās, aizskrūvē ar vāciņiem, atdzesē un uzglabā ledusskapī.

10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgburkāni400 gsīpoli500 gpaprika (sarakanā un zaļā)1 ķiploka galviņa čili pipari200 gtomātu pasta250 mlūdens ĒKsāls bunte zaļumu (pētersīļi, dilles, kinza)100 mletiķis

Sagatavošana

1

Dārzeņus nomazgā. Burkānus nomizo, paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku un burkānus kubiņos. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Čili sakapā.

2

Katlā sakarsē eļļu, liek cepties burkānus un sīpolus, ik pa laikam apmaisot, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi – aptuveni 15–20 minūtes.

3

Pievieno papriku, čili un karsē vēl 5–7 minūtes. Liek klāt tomātu pastu, ķiplokus un maisot karsē 1–2 minūtes. Tad lej klāt ūdeni, pievieno sāli un sautē 5–7 minūtes.

4

Iemaisa zaļumus un etiķi, karstu masu pilda tīrās burkās, aizskrūvē ar vāciņiem, atdzesē un uzglabā ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!