Foto: PantherMedia/Scanpix
Medus un valriekstu gaisīgā torte ar iebiezinātā piena krēmu.

::recepte::

Mīkla: mikserī sakuļ medu, eļļu un olas. Citā traukā samaisa cukuru, miltus, sodu, kakao un valriekstus. Medus masai pievieno sajaukto miltu maisījumu un ar mikseri sakuļ. Tēju lēnām lejot iekuļ mīklā.

Mīklu sadala 2 daļās. Katru mīklas daļu izklāj ieziestā veidnē un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 175*C 30-35 minūtes. Gatavību nosaka ar koka skaliņu, kad koka skaliņu iedur mīklā un izvelkot tas ir sauss – gatavs.

Sviestu sakuļ ar iebiezināto pienu. Iemaisa sasmalcinātus riekstus.

Izceptās tortes plāksnes pārziež ar krēmu. Tortes maliņas apgriež un atgriezumus samaisa ar saberztiem riekstiem un pārkaisa torti.

90Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 olas1 glāzemedus (šķidrs)1 glāzecukurs0.5 glāzeeļļa2 glāzesmilti1.5 TKsoda2 ĒKkakao1 glāzemelnās tējas uzlējums1 glāzesasmalcināti valrieksti200 gsviests (mīksts)1 bundža vārīta iebiezinātā piena0.5 glāzesamalti valriekstu

Sagatavošana

1

Mīkla: mikserī sakuļ medu, eļļu un olas. Citā traukā samaisa cukuru, miltus, sodu, kakao un valriekstus. Medus masai pievieno sajaukto miltu maisījumu un ar mikseri sakuļ. Tēju lēnām lejot iekuļ mīklā.

2

Mīklu sadala 2 daļās. Katru mīklas daļu izklāj ieziestā veidnē un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 175*C 30-35 minūtes. Gatavību nosaka ar koka skaliņu, kad koka skaliņu iedur mīklā un izvelkot tas ir sauss – gatavs.

3

Sviestu sakuļ ar iebiezināto pienu. Iemaisa sasmalcinātus riekstus.

4

Izceptās tortes plāksnes pārziež ar krēmu. Tortes maliņas apgriež un atgriezumus samaisa ar saberztiem riekstiem un pārkaisa torti.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!