Foto: LETA

Latvijas divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme piektdien Altenbergā pasaules čempionātā kamaniņu sportā kļuva par čempioniem sprinta sacensībās, kur sudrabu un bronzu ieguva attiecīgi Anda Upīte/Zane Kaluma un Marta Robežniece/Kitija Bogdanova. Individuālajās sacensībās Elīna Ieva Vītola un Kristers Aparjods izcīnīja trešās vietas.

Vīriešu divnieki


Vēl sacensībās astoto vietu ieņēma Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs, desmito vietu - Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts.

Bots/Plūme uzvarēja ar rezultātu 27,863 sekundes.

Viņi par 0,032 sekundēm apsteidza austriešus Tomasu Šteiju un Volfgangu Kindlu un par 11 sekundes simtdaļām - citu austriešu ekipāžu Jurijs Gats/Rikardo Šepfs.

Ceturtie un piektie bija Itālijas divnieki, attiecīgi Ivans Naglers/Fabians Malleiers un Emanuels Rīders/Zimons Kaincvaldners, bet sesto vietu ieņēma vācieši Hanness Orlaminders un Pauls Gubics.

Tikai septītie bija vieni no favorītiem vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, kuri tikai par 0,044 sekundēm apsteidza Latvijas ekipāžu Baltgalvis/Jegorovs.

Baltgalvis/Jegorovs trasi veica 28,175 sekundēs, ieņemot astoto vietu. Desmitie finišēja Ševics-Mikeļševics un Krasts, kuri uzvarētājiem piekāpās 0,404 sekundes.

Kvalifikācijas sacensībās piektdien labāko rezultātu 27,796 sekundes sasniedza Gats/Šepfs, otrie bija Vendls/Arlts (+0,105), bet trešie - austrieši Janniks Millers un Armīns Fraušers (+0,171), kuri pamatsacensībās ierindojās pēdējā vietā 15 ekipāžu konkurencē.

Kvalifikācijā labākā no Latvijas ekipāžām bija Ševics-Mikeļševics/Krasts, ieņemot piekto vietu un austriešiem zaudējot 0,199 sekundes, 12.vietu ieņēma Bots ar Plūmi (+0,320), bet ar 15.rezultātu kā pēdējie pamatsacensībās iekļuva Baltgalvis/Jegorovs (+0,422).

Šosezon sportisti tikai reizi bija sacentušies sprintā, pirmajā posmā Leikplesidā uzvarot Latvijas ekipāžai Bots/Plūme.

Sieviešu divnieki

Latvijas sportistes Anda Upīte/Zane Kaluma piektdien Altenbergā pasaules čempionātā izcīnīja otro vietu, Marta Robežniece/Kitija Bogdanova - trešo pozīciju, bet Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna finišēja 13.vietā.

Upīte un Kaluma trasē pavadīja 28,438 sekundes, uzvarētājām no Itālijas Andreai Feterei un Marionai Oberhoferei piekāpjoties 17 sekundes tūkstošdaļas.

Robežniece/Bogdanova, kuras pamatsacensībās pēdējās devās trasē, uzvarētājām zaudēja 0,046 sekundes, taču par 15 sekundes tūkstošdaļām apsteidza amerikānietes Maju Čenu un Rīeninu Vaileri.

Piektās finišēja vācietes Dajana Eitbergere un Saskija Širmere (+0,085), sestās - amerikānietes Ševona Forgena un Sofija Kērkbija (+0,174).

Trešais Latvijas duets Ziediņa/Zvilna ieņēma 13.vietu, uzvarētājām piekāpjoties 1,284 sekundes.

Kvalifikācijā 16 ekipāžu konkurencē labāko laiku sasniedza Robežniece/Bogdanova, finišējot pēc 28,234 sekundēm un sasniedzot jaunu trases rekordu.

12 sekundes simtdaļas viņām zaudēja vācietes Dajana Eitbergere un Saskija Širmere, bet 0,212 sekundes - austrietes Selīna Egle un Lara Kipa. Septīto vietu ieņēma Upīte/Kaluma, tautietēm zaudējot 35 sekundes simtdaļas, un 13.vietu - Ziediņa/Zvilna (+0,799).

Dāmu sacensības


Elīna Ieva Vītola finālsacensībās trasi veica 37,813 sekundēs, sasniedzot trešo labāko rezultātu. Kendija Aparjode ieņēma piekto vietu, Frančeska Bona ierindojās 26.vietā, bet Sigita Bērziņa piedzīvoja kritienu kvalifikācijā.

Uzvarēja vāciete Jūlija Taubica, kura trasi veica 37,702 sekundēs. Viņa par 0,072 sekundēm apsteidza šveicieti Natalī Māgu un par 0,111 sekundēm - Vītolu.

Ceturto vietu ieņēma amerikāniete Ešlija Fārkersone (+0,131), piektā bija Aparjode, kura trases vidusdaļā iestūrēja apmalē un uzvarētājai piekāpās 0,152 sekundes, bet sestā - itāliete Sandra Robačere (+0,170).

Tikai devītā finišēja viena no favorītiem austriete Madeleine Egle, bet 13.vietu ieņēma vāciete Anna Berreitere.

Sacensības sākās ar sprinta kvalifikācijas mačiem, labākajām 15 kvalificējoties pamatsacensībām.

Pirmā kvalifikācijā bija austriete Liza Šulte, finišējot 37,502 sekundēs un apsteidzot vācieti Jūliju Taubicu (+0,041), bet trešā bija Aparjode, kura Šultei zaudēja 0,076 sekundes.

11.vietu ieņēma Vītola (+0,346), bet pamatsacensībām nekvalificējās Frančeska Bona (+1,346), kura sasniedza 26.vietu 34 sportistu konkurencē, bet Sigita Bērziņa piedzīvoja kritienu.

Vienīgajās šīs sezonas sprinta sacensībās Pasaules kausa posmā Leikplesidā septītā finišēja Aparjode, bet 12. - Vītola, bet 13. - Bērziņa.

Vīriešu sacensības


Aparjods trasi pamatsacensībās veica 33,124 sekundēs, uzrādot trešo labāko laiku. Gints Bērziņš ieņēma desmito vietu, bet Kaspars Rinks finišēja 18. pozīcijā kvalifikācijā.

Labāko rezultātu 33,001 sekunde sasniedza austrietis Davids Gleiršers, kļūstot par pasaules čempionu un par septiņām sekundes simtdaļām apsteidzot vācieti Maksu Langenhānu.

Ceturto vietu ieņēma vācietis Felikss Lohs (+0,163), piekto - austrietis Volfgangs Kindls (+0,238) un sesto - viņa komandas biedrs Niko Gleiršers (+0,259).

Bērziņš, kurš finālsacensībās pirmais devās trasē, ieņēma desmito vietu, uzvarētājam zaudējot 0,441 sekundi.

Sacensības sākās ar sprinta kvalifikācijas mačiem, labākajiem 15 kvalificējoties pamatsacensībām.

Pirmās divas vietas kvalifikācijā ieņēma vācieši Makss Langenhāns un Felikss Lohs, finišējot attiecīgi 33,166 un 33,232 sekundēs. Trešais ar laiku 33,245 sekundes bija austrietis Volfgangs Kindls.

Augstāko vietu no latviešiem izcīnīja Aparjods, kurš ieņēma 11.vietu, Langenhānam zaudējot 29 sekundes simtdaļas, 15.vietā finišēja Bērziņš (+0,410), bet 18.vietā - Rinks (+0,456), pamatsacensībām nekvalificējoties.

Vienīgajās šīs sezonas sprinta sacensībās Pasaules kausa posmā Leikplesidā Aparjods ieņēma sesto vietu.

Sestdien trasē dosies vīriešu un sieviešu ekipāžas, kā arī vīriešu vieninieki, bet svētdien - sieviešu vieninieki, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

52.pasaules čempionāts Altenbergā norisinās trešo reizi. Pirmo reizi tas notika 1996.gadā, bet otro - 2012.gadā.

Sacensībās startēt ir pieteikušies 162 sportisti no 21 valsts - 39 sievietes, 37 vīrieši, 17 sieviešu ekipāžas un 26 vīriešu divnieki.

Latviju Vācijā pārstāv 19 sportisti. Sieviešu konkurencē par godalgām cīnīsies Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode, Zane Kaluma un Frančeska Bona.

Vīriešiem sacensībās startēs Kristers Aparjods, Gints Bērziņš un Kaspars Rinks.

Vīriešu ekipāžu sacensībās Latviju pārstāvēs dueti Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs.

Sieviešu ekipāžu sacensībās Latviju pārstāvēs trīs dueti - Anda Upīte/Zane Kaluma, Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna, Marta Robežniece/Kitija Bogdanova.

Pēc pasaules čempionāta Altenbergā nākamnedēļ norisināsies arī nākamais Pasaules kausa posms, bet pēc tam pa diviem posmiem notiks citā Vācijas trasē Oberhofā, kā arī Siguldā, kur februāra beigās un marta sākumā Pasaules kausa sezona tiks noslēgta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!