Zivju pārstrādes uzņēmuma "Jūraslīcis" ražošanas ceha darbība ir apturēta līdz Valsts veterinārais dienests (VVD) būs veicis atkārtotu pārbaudi uzņēmumā un atzinis tā atbilstību higiēnas normām, nevis uz piecām dienām, kā paudusi minētā uzņēmuma vadība.
VVD Pārtikas uzradzības daļas Zvejas produkcijas pārstrādes sektora vadītāja vietniece Vija Ķepīte sacīja, ka uzņēmuma darbība ir apturēta uz tik ilgu laiku, kamēr uzņēmumā tiks sakārtotas visas higiēnas prasībām atbilstošās vajadzības.

Viņa stāstīja, ka VVD reizi ceturksnī minētajā uzņēmumā veic pārbaudes. Tāpat viņa noradīja, ka arī līdz šim uzņēmums ir saņēmis vairākus aizrādījumus no VVD. Ķepīte gan piebilda, ka līdz šim visi aizrādījumi ir tikuši novērsti.

Pēc viņas domām, uzņēmumam varētu rasties zināmas grūtības ar higiēnas prasībām, jo tajā strādā vairāk nekā 1000 cilvēku. Viņa stāstīja, ka problēmas ar higiēnas prasību ievērošanu varētu rasties arī tāpēc, ka uzņēmumā ļoti bieži mainās darbinieki. Viņa uzsvēra, ka no zivju pārstrādes uzņēmuma "Jūraslīcis" darbiniekiem ir vērojama "smaga attieksme, pat bezatbildība".

Ķepīte vēl piebilda, ka no uzņēmuma vadības puses ir ļoti liela atsaucība un ieinteresētība sakārtot uzņēmumu tā, lai tas atbilstu visām higiēnas prasībām.

Arī Ķepīte uzsvēra, ka uzņēmumā ražotā produkcija nekādā gadījumā nav kaitīga cilvēku veselībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!