Rīgas pilsētas televīzijas kanālam "TV Rīga" mainīts nosaukums un turpmāk to sauks "TV 5 Rīga". Nosaukumu maiņu ceturtdien akceptējusi Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTVP).
Kanāla direktors Juris Miļevskis BNS pavēstīja, ka uzņēmuma nosaukums gan paliek nemainīgs - SIA "TV Rīga". Nosaukums mainīts, jo vecajam nosaukumam bijusi "nelaba pieskaņa, ņemot vērā vecas problēmas un sliktu programmu kvalitāti". Tajā pašā laikā kanāls nosaukumā nevarējis atteikties no vārda "Rīga", jo tā būs pilsētas televīzija, un nevarējis saglabāt nosaukumu "kā tā nožēlojamā kanāla mantinieks".

"Mums ir Latvijas Televīzijas pirmais un otrais kanāls, TV 3, mēs teorētiski pieņemam, ka Latvijas Neatkarīgā televīzija ir ceturtais kanāls, tātad mēs būsim piektais," nosaukuma rašanos izskaidroja Miļevskis.

DELFI jau ziņoja, ka oktobrī darbu pārtraukusī televīzija "TV Rīga" atsāks raidīt pirmajā martā, nevis janvārī, kā tas bija plānots iepriekš. NRTVP pārreģistrēja kanālu novembra beigās un likums pieļauj uzsākt raidīšanu trīs mēnešus pēc reģistrācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!