Arī Latvijā iecienīts fantāzijas seriāls "Troņu spēle", kura 5. sezona tikko nonākusi pie skatītājiem. Tomēr, iespējams, pat interesantākas par seriālu ir vietas, kur tas filmēts. Tāda ir arī Alkazāra pils Seviļā, Spānijā, kura seriālā redzama kā Dornes Ūdens dārzi un Martelu nama vasaras rezidence.

Alkazāra karaliskā pils (Reales Alcázares de Sevilla) Seviļā uzbūvēta kā mauru cietoksnis Almohada valdīšanas (1159-1229) laikā 12. gadsimtā. Daļu no šī cietokšņa, ko tolaik sauca "Al-Muwarak", vēl redzama modernās Alkazāra pils sienās. Savukārt spāņu monarhi šai celtnei pievienojuši savai gaumei un skaistuma izpratnei atbilstošas detaļas. Augšējos pils stāvus vēl joprojām izmanto Spānijas karaliskā ģimene kā savu Seviļas rezidenci.

Šī ir Eiropas vecākā karaliskās ģimenes izmantotā pils. Kopš 1987. gada tā iekļauta UNESCO pasaules mantojuma sarakstā kopā ar Seviļas katedrāli.

Pilī var vērot gan arābu, gan viduslaiku, renesanses un baroka Eiropas arhitektūras iezīmes. Tā slavena ar saviem krāšņajiem dārziem, kas bieži redzami arī seriālā "Troņu spēle".
Par pils ievērojamākajām vietām uzskatāmas: Vēstnieku salons (Salon de los Embajadores), kur arhitektūrā izmantotas pakavveida arkas un mauriem raksturīgie krāšņie ornamenti, Medību patio (El Patio de la Montera), kur mednieki pulcējās pirms došanās medībās, El Patio del Yeso – krāšņais mauru stila dārzs, Dzejas dārzs (Jardin de los Poetas),Angļu dārzs (Jardin Inglés ), Karlosa V salons (Salones de Carlos V ), kur var aplūkot 16. gadsimta tapetes un interjera elementu, kā arī citas.

Pils darba laiks:

No oktobra līdz martam: 9.30 – 17.00
No aprīļa līdz septembrim: 9.30 – 19.00

Ieejas biļetes cena pieaugušajiem 9.50 eiro, pensionāriem, un studentiem vecumā no 17 līdz 25 gadiem – 2 eiro. Bērniem līdz 16 gadiem ieeja bez maksas.

Virtuāla ekskursija pa pili pieejama šeit.

premium-wordpress-themes.org

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!