Foto: AFI
Devītajā Rīgas modes nedēļā (RFW) publikas un modes industrijas speciālistu vērtējumam tika rādītas 2009. gada pavasara/vasaras sezonas kolekcijas, kurās vislielākā uzmanība bija pievērsta vīriešu modei. Par RFW centrālo notikumu uzskatāma modes nama "Emanuel Ungaro" (Francija) kolekcijas skate 5. novembrī, modes nedēļas noslēguma vakarā.

Jaunais Ungaro vīrietis: viņš brīvi nosaka pats savu eleganci, maina savu apģērbu, bet nekad savu stilu. Uzsvars likts uz attieksmi: viņš seko etiķetes noteikumiem un ir apburošs visos apstākļos, pakļaujot sevi drošām un patiesām vērtībām, kas kultivē mākslu un visa veida kombinācijas no modes, dzīves stila un mūsdienīguma.

Viņa instinkts: tas ir tāds vīrietis, kuram piemīt smalkums un laba gaume jebkurā situācijā. Līdz ar to viņš izvēlas mūžīgās krāsas - zilos un brūnos toņus ar fuksiju sarkaniem un purpura elementiem... un tradicionālos materiālus - ļoti smalku vilnas drapējumu, kokvilnas gabardīnu, linu, zīdu, kašmiru, zīda ādu un ādu, kas krāsota ar augu krāsām.

Viņa personība: tas ir tāds vīrietis, kurš seko savai bezbailībai, savam ķermenim un īpaši savai transcendentālajai vēlmei būt pašam... Ar to izskaidrojama viņa prasme nomest vienveidības važas un veidot jaunus savienojumus, kas vienmēr ir līdzsvaroti pašizteiksmē: dienas siluets līdzinās vakara siluetam un otrādi.

Viņa harizma: tas ir tāds vīrietis, kurš vērtību atrod lietās, kas piešķir viņam unikalitāti. No tā izriet viņa patika rūpēties par vissīkākajām detaļām - tādām, kas atšķir no citiem: U formas kabatas, rāvējslēdzēji, rozā zelta pogas un sprādzes, atpogātas aproces, rokām darināti bikšu atloki, diagonāls adījums...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!