Ja kārojas pankūkas, bet mājās nav olu (vai arī olas dažādu apsvērumu dēļ no uztura ir izslēgtas), tas nav šķērslis! Šī ir recepte ļoti plānām mežģīņpankūkām. Ideālas gan ēšanai ar ievārījumu, medu vai krējumu, gan arī dažādiem pildījumiem – ar gaļu, biezpienu, šokolādi un banāniem.

::recepte::

Lielā bļodā samaisa miltus, cukuru, sāli un sodu, pievieno puslitru piena. Visu kārtīgi samaisa, pārliecinoties, ka nav neviena miltu kunkulīša. Iegūtajai mīklai jābūt bieza krējuma konsistencē.

Atlikušo pienu uzvāra un pievieno mīklai pakāpeniski, visu laiku maisot.

Pannā, kurā tiks ceptas pankūkas, izkausē sviestu, to pievieno mīklai un visu samaisa.

Pievieno mīklai eļļu un vēlreiz visu sajauc.

Uzkarsētā pannā cep plānās pankūkas 1–2 minūtes no katras puses.

Gatavās pankūkas bauda ar krējumu, medu vai ievārījumu.

90Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
660 gkviešu milti3 ĒKcukurs0.5 TKsāls0.5 TKsoda1 lpiens4 ĒKaugu eļļa70 gsviests

Sagatavošana

1

Lielā bļodā samaisa miltus, cukuru, sāli un sodu, pievieno puslitru piena. Visu kārtīgi samaisa, pārliecinoties, ka nav neviena miltu kunkulīša. Iegūtajai mīklai jābūt bieza krējuma konsistencē.

2

Atlikušo pienu uzvāra un pievieno mīklai pakāpeniski, visu laiku maisot.

3

Pannā, kurā tiks ceptas pankūkas, izkausē sviestu, to pievieno mīklai un visu samaisa.

4

Pievieno mīklai eļļu un vēlreiz visu sajauc.

5

Uzkarsētā pannā cep plānās pankūkas 1–2 minūtes no katras puses.

6

Gatavās pankūkas bauda ar krējumu, medu vai ievārījumu.

Lai labi garšo!

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !