Foto: Publicitātes attēli

Balsojumā par Valsts prezidentu visi Latvijas reģionu apvienības (LRA) deputāti turēja doto vārdu un balsoja pret Raimondu Vējoni, informē LRA Saeimas frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

Apvienība arī publiskojusi foto ar visiem balsojumiem.

LRA pauž bažas par publiskajā telpā vairāku politiķu un politikas ekspertu iniciētajām spekulācijām par to, kā un kuras partijas deputāti ir balsojuši par Vējoni pēdējā balsošanas kārtā.

"Minējumi par to, ka kāds no LRA Saeimas frakcijas deputātiem pēdējā vēlēšanu kārtā būtu balsojis par Vējoni, ir pilnībā nepamatoti. LRA frakcijas deputāti pilnībā atbalstīja savu izvirzīto prezidenta amata kandidātu Mārtiņu Bondaru, balsojot pret visiem pārējiem izvirzītajiem prezidenta amata pretendentiem," uzsver apvienība.

Lai izvairītos no jebkādām nevajadzīgām diskusijām un spekulācijām, LRA deputāti savu balsojumu ir fiksējuši, nofotografējot vēlēšanu biļetenus. Jau laikus pieļaujot vēlāku spekulāciju iespējamību, viens no frakcijas deputātiem - Juris Viļums - pēdējā balsojumu kārtā neesot piedalījies vispār.

"Mēs esam spiesti apbēdināt visus "pelēko avju" meklētājus," norāda Liepiņš, uzsverot - atšķirībā no atsevišķiem citu frakciju deputātiem, LRA pārstāvji ir "atbildīgi pret saviem vēlētājiem un nepieļauj iespēju pārkāpt savus iepriekš dotos solījumus".

"Lai to apliecinātu, mums neatliek nekas cits, kā publiskot mūsu deputātu balsojumus pēdējā vēlēšanu kārtā. Ja kādam tik ļoti gribas meklēt vainīgos, tad būs vien jāraugās citu Saeimas frakciju virzienā," viņš uzsver.

Vienlaikus LRA ieskatā vēlēšanas ir notikušas atbilstoši valsts likumdošanai un apvienība pauž cerību, ka Vējonis sevi pilnībā veltīs darbam Latvijas un tās iedzīvotāju labā, pildot priekšvēlēšanu debatēs paustos solījumus un apņemšanās un cienīgi pārstāvot Latvijas valsti gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī.


Jau vēstīts, ka 3.jūlijā ar 55 Saeimas deputātu balsīm Vējonis tika ievēlēts Valsts prezidenta amatā.

Oficiāli Vējonim tika solīts tikai 42 deputātu atbalsts, kas radījis spekulācijas par papildu iegūtajām balsīm. Līdz šim gan opozīcijas partijas, gan Nacionālā apvienība noliegusi, ka būtu atbalstījuši Vējoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!