Foto: Publicitātes foto
Turpinot iepazīties ar dažādu novadu un pilsētu sakoptākajiem īpašumiem, portāls "Tavs Dārzs" iepazīstina ar Smiltenes novada sakoptākajiem īpašumiem, kas novērtēti šajā vasarā.

Konkurss tiek organizēts jau vairākus gadus ar mērķi ieinteresēt un mudināt Smiltenes novada iedzīvotājus un uzņēmējus savas darba un dzīves vietas sakopšanā un latviskās kultūrvides veidošanā, kā arī novērtēt iedzīvotāju un uzņēmēju veikumu. Šogad konkursam tika pieteikti un izvērtēti 22 īpašumi no novada pagastiem un pilsētas, kā arī tika vērtētas visas Smiltenes novada pagastu pašvaldības iestādes.

"Nav šaubu, ka šāds konkurss vieno īpašus ļaudis – cilvēkus, kuri redz un sajūt ar sirdi, tādējādi piepildot savu dvēseli ar prieku un gūstot devēja – ņēmēja abpusēju enerģiju, sējot gaismu sevī un citos," stāsta Smiltenes novada ainavu arhitekte Baiba Cīrule.

Izvērtēt vienu labāko un sakoptāko īpašumu katrā izvirzītajā nominācijā nebija viegli, jo katrā īpašumā ir sava oriģinalitāte, radošums, savs stāsts, savs emocionālais un idejiskais vēstījums, savos novērojumos dalās vērtētāja. Košas un krāšņas puķu dobes, gludi nopļauti un rūpīgi kopti zālieni, gaumīgi atjautīgi veidoti dārza elementi un pozitīvi noskaņoti saimnieki - tā varētu raksturot sakoptāko īpašumu konkursu Smiltenes novadā.

Varam vien pateikties Smiltenes novada iedzīvotājiem, kas pārvarēja iedzimto latviešu kautrību un viesmīlīgi vēra savas namdurvis, lai mums visiem ļautu priecāties par rūpīgi kopto un loloto dārzu, par pļavām, par atkārtoto meža ieloku, upi un gravu, tādējādi apliecinot, ka Smiltenes novadā dzīvo darbīgi, radoši un iniciatīvas bagāti ļaudis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!