Фото: DELFI Aculiecinieks
Jūrmalas bērnudārzs kļuvis par remontstrādnieku pīpētavu, portālam "Delfi" ar novērojumiem dalās Kārlis. Tikmēr Jūrmalas domē skaidro, ka smēķēšana bērnudārza teritorijā ir kategoriski aizliegta, un nepieciešamības gadījumā aicina informēt pašvaldības policiju.

"Šonedēļ Veselības ministrija izsludināja kampaņu pasargā bērnu no pasīvās pīpēšanas, bet Jūrmalas pilsēta reklamē plašu veselības nedēļas programmu. Savukārt Jūrmalas bērnudārzā "Saulīte", protams, turpinās plaši remontdarbi. Paradoksālākais, ka par pašvaldības līdzekļiem pasūtīto darbu veicēji uzskata, ka viņu darba pienākumos ietilpst arī smēķēšana," raksta Kārlis.

"Sākotnēji strādnieku pīpētava bija ierīkota pie bērnudārza vārtiem, kur vecākiem, ja vien nebija vēlme ar visiem bērniem rāpties pāri žogam, nebija iespēju izvairīties no "veselīgās" piedevas. Uz aizrādījumu, ka šeit nevajadzētu pīpēt, čaklie strādnieki izsmejoši norādīja, ka šī nav bērnudārza teritorija un savu nodarbi turpināja arī nākamajās dienās," ar saviem novērojumiem dalās tētis, piebilstot, ka šobrīd pīpētava ierīkota jau bērnudārza teritorijā - strādnieku automašīna.

"Jautājums valsts un pašvaldības izpildvarai, - vai apmaksājot kāda uzņēmuma pakalpojumus pirmsskolas mācību iestādēs nebūtu iespējams noteikt pīpēšanas ierobežojumus laikā, kad šajās mācību iestādēs un pie to ieejas durvīm atrodas bērni? Savukārt uzņēmumiem, kuri uzvarējuši iepirkumu procedūrā šo darbu veikšanai vēlos jautāt, vai nav iespējams instruēt savus darbiniekus par īsu pastaigu veselīgumu un lūgt aiziet pārdesmit metrus tālāk, kā arī adekvāti reaģēt uz lūgumu pīpēt citur," neizpratnē ir lasītājs.

Kā portālam "Delfi" skaidroja Jūrmalas domē, smēķēšana bērnudārza teritorijā kategoriski aizliegta.

Likums "Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu" nosaka, ka smēķēšana ir aizliegta izglītības un audzināšanas iestāžu telpās un šo iestāžu lietošanā esošajās teritorijās.

Tāpat likums nosaka, ka smēķēšana ir aizliegta jebkurā publiskā vietā citas personas klātbūtnē, ja persona pret to iebilst.

"Saņemot informāciju, pašvaldība nekavējoties ir sazinājusies ar būvdarbu veicēju, aizrādot par nepieļaujamo situāciju – likuma pārkāpumu, un aicinājusi ievērot gan likumu, gan cieņu pret citiem cilvēkiem. Uzņēmums solīja pārrunāt pārkāpumus ar darbiniekiem un turpmāk nepieļaut līdzīgu situāciju atkārtošanos," norādīja domē.

Pašvaldība līdzīgu pārkāpumu gadījumā aicina ziņot Pašvaldības policijai pa tālruni 67740448 vai 29444810. Tāpat, "ja iespējams, policija lūdz fiksēt smēķētājus fotogrāfijās vai video ierakstā, kur iespējams identificēt laiku un vietu".

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !