Foto: Shutterstock

Veikalu ķēdes "Ķekava" īpašniece AS "Ķekavas broileri" vēlreiz lūgusi tiesu noteikt uzņēmumam tiesisko aizsardzību. Tiesa iepriekš jau atteicās noteikt uzņēmumam tiesisko aizsardzību, taču augusta pēdējā dienā Rīgas rajona tiesā reģistrēts jauns uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa pieteikums, liecina Maksātnespējas reģistrā pieejamā informācija.


Šā gada sākumā tiesa piešķīra tiesisko aizsardzību putnu fabrikai "Ķekava" un "Ķekavas broileri" ir viens no putnu fabrikas akcionāriem, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās datu bāzes "Lursoft" informācija. Abi uzņēmumi atrodas vienā juridiskajā adresē.

Uzņēmums tolaik paziņoja, ka šis tiesas lēmums un visu kreditoru atbalsts putnu fabrikas izstrādātajam TAP dod iespēju turpināt uzņēmuma darbību, maksāt nodokļus un nodevas, kā arī segt izveidojušos kredītsaistību maksājumus.

Kā iepriekš vēstīja aģentūras "LETA" biznesa ziņu portāls  "Nozare.lv", "Ķekavas broileri" zaudējumi pērn bija 1,39 miljoni latu salīdzinājumā ar 303 736 latu zaudējumiem 2010.gadā. "Ķekavas broileru" apgrozījums bija 7,05 miljoni latu, kas ir par 8,61% mazāk nekā 2010.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 7,71 miljonu latu.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, zaudējumi skaidrojami ar iepriekš nepamatoti izvēlēto attīstības stratēģiju, kas paredzēja liela skaita veikalu atvēršanu bez iepriekšējās tirgus izpētes un finansiāla pamatojuma. Pēc veikalu rentabilitātes analīzes 2011.gada otrajā pusē pieņemts lēmums par vairāku veikalu slēgšanu, kā iznākumā gada beigās no iepriekšējiem 85 veikaliem ķēdē bija atlikuši 54 veikali.

Ziņojumā norādīts, ka 2011.gada zaudējumus plānots segt no nākamo gadu peļņas.

Savukārt 2012.gads "Ķekavas broileriem" ir ļoti nozīmīgs, par galveno uzdevumu izvirzot naudas plūsmas sabalansēšanu un pozitīvas saimnieciskās darbības panākšanu, norādīts ziņojumā. Tāpat tiks turpināts darbs pie izmaksu optimizācijas, veikalu uzskaites sistēmas modernizācijas, kā arī rentabilitātes uzlabošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!