Plaši izplatītais un iecienītais kantrī stils interjerā nācis no Amerikas, īpašu popularitāti gūstot pagājušā gadsimta 20. gados Lielbritānijā un pamazām iekarojot savu stabilo vietu visā pasaulē.

Šī stila galvenās iezīmes ir vienkāršība, funkcionalitāte un ekoloģiskums, tajā dominē dabīgi materiāli - akmens, koks, āda, lins, vilna. Visbiežāk kantrī stilā tiek iekārtotas lauku mājas un vasarnīcas, tomēr arī pilsētas dzīvoklī var radīt ērtu, vienkāršu un siltu "lauku" interjeru.

Apdarē ieteicams lietot dabiskas izcelsmes materiālus, jo lauki - tā ir daba. Koks, dekoratīvi akmeņi, apkalumi un grebumi, apmetums un papīra tapetes. Ja nav iespējams izmantot tikai dabiskus materiālus, izvēlieties pēc iespējas kvalitatīvākas imitācijas.

Kantrī stilam piedien vienkāršas un robustas mēbeles - nekādu pulējumu! Lauku šarmam piestāvēs nobružātā vecmāmiņas kumode vai vectētiņa atpūtas krēsls. Virtuvē - koka soliņi un senlaicīga bufete. Īpaši jāpiedomā pie tā, lai dzīvoklī paliktu pietiekami daudz brīvas vietas. Telpu nevajag pārblīvēt ar mēbelēm.

Tekstils! Jo vairāk, jo labāk! Koši spilveni, izšūti galdauti, aizkari ar mežģīnēm, pašdarinātas lupatu lelles un kājslauķi... Tas viss palīdzēs dzīvoklim piešķirt sentimentālu un mīļu lauciniecisku stilu.

Apgaismojumam ir nozīme, kā it visur. Izvairieties no spilgtas gaismas. Izkliedēta un maiga gaisma, ko nodrošina dažādās telpas daļās izvietotas lampas, radīs romantisku un siltu atmosfēru.

Kantrī stila interjeram raksturīga pieklusināta krāsu dažādība. Stilā dominē saulaini un pasteļkrāsas toņi. Visbiežāk tiek izmantoti dabiski salikumi, piemēram, zemes brūnums, akmens pelēkums, dzeltenais, ķiršu sarkanais, debess zilgme, zāles zaļums un gatavas labības dzeltenums.

Ja mēbeles ir bēšīgos toņos, tad sienas ieteicams pieskaņot līdzīgās nokrāsās. Krēmkrāsas sienas, piemēram, lieliski sader ar tumši brūnām mēbelēm, radot akcentētu, līdzsvarotu un siltu interjeru.

Radiet aksesuārus paši! Jo vairāk dzīvoklī būs pašdarinātu lietu, jo tas šķitīs mājīgāks un siltāks. Iesaistiet māju sajūtas radīšanā arī bērnus - kopā dariniet glezniņas, izšuvumus, apzīmējiet puķu podus vai fotogrāfiju rāmjus. Izvietojiet mājās tamborētus dekoratīvos spilvenus, aizkarus ar ornamentiem vai puķēm, sakārtojiet svaigus ziedus māla vāzēs un pielieciet pie sienas senlaicīgu pulksteni - visas šīs nianses atdzīvinās telpu un radīs siltu un mājīgu atmosfēru ne tikai lauku mājās, bet arī dzīvoklī pilsētas centrā!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!