Foto: Shutterstock

Valsts drošības dienests (VDD) pastāvīgi vērtē Krievijas vēstniecības īstenotās ietekmes aktivitātes Latvijā, tostarp piefiksējot vēstniecības nesen publicēto uzsaukumu, kurā bērni aicināti iesūtīt zīmējumus, godinot "tēvijas kara varoņus", portāls "Delfi" noskaidroja dienestā.

Dienestā skaidroja, ka Krievijas vēstniecība izmanto dažādas metodes, tajā skaitā organizē konkursus, lai izplatītu Krievijas ārpolitikas intereses sekmējošus vēstījumus. Krievijas vēstniecība cenšas šādus vēstījumus izplatīt dažādām sabiedrības grupām, arī jauniešiem un bērniem, lai prokremliski noskaņotajā Latvijas sabiedrības daļā mēģinātu saglabāt atbalstu Krievijas interesēm.

VDD vērtējumā ar šāda konkursa starpniecību Krievijas vēstniecība cenšas nostiprināt Krievijas ārpolitikas interesēm ilgstoši kalpojušo Otrā pasaules kara notikumu interpretāciju.

Jāatzīmē, ka arī dienesta ikgadējā pārskatā norādīts, ka Krievijas specdienesti pērn mērķtiecīgi meklējuši "vājos punktus", lai mazinātu Latvijas sabiedrības vienotību un ticību nacionālas valsts idejai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!