Foto: Shutterstock
Siltajā un saulainajā laikā pieaug traumu skaits, kas rodas, pārvietojoties ar dažādiem mobilitātes rīkiem, tostarp velosipēdiem un elektroskrejriteņiem. Traumpunktā vidēji dienā ar dažādām traumām vēršas divi līdz trīs cilvēki, tāpēc mediķi uzsver atbildīgas un pareizas braukšanas nepieciešamību.

Traumatoloģijā specializētā Rīgas 2. slimnīca ik dienu traumpunktā uzņem pieaugušos pacientus, kuri guvuši transporta traumas. Pārsvarā pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības vēršas Rīgas kreisā krasta un Pierīgas iedzīvotāji. Kā portālu "Delfi" informēja slimnīcas pārstāve Brigita Zutere, biežākās traumas tiek gūtas, pārvietojoties ar velosipēdu, otrajā vietā ierindojas elektroskrejriteņi, tad – motocikli.

Sākot ar martu, traumpunktā ierodas pacienti, kuri krituši vai cietuši sadursmē, braucot ar elektroskrejriteni. Šajā sezonā diennaktī vidēji divām līdz trim personām ir kādas ekstremitātes trauma. Ievainojumi ir dažādi – no sasitumiem līdz atklātiem lūzumiem. Lielākoties tie ir ambulatori pacienti. Cietušo skaits, kam ir nepieciešama stacionēšana un ķirurģiska ārstēšana, variē 5–10% robežās, skaidro Zutere.

Neatzīstas, ka avarējis ar elektroskrejriteni

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!