Foto: Bezvests.lv

Jau piekto dienu pēc kārtas norit bezvēsts prombūtnē esošās Annas Jansones meklēšana, ko veic Valsts policija, Zemessardze, tuvinieki un organizācijas “Bezvēsts.lv” un “K9 SOS”. "Bezvēsts.lv" dalās attēlos no svētdien veiktās meklēšanas.

Kā iepriekš informēja policija, pirmdien sievietes meklēšanas pasākumos plānots piesaistīt ūdenslīdējus un dronu, lai pārmeklētu teritorijas Jelgavas novadā, Valgundes pagastā.

Saistībā ar mirušā zīdaiņa mātes Annas Jansones meklēšanu Valsts policija (VP) aicina atsaukties iedzīvotājus, kuriem ir videoreģistratori automašīnās, un kuri šī gada 1. novembrī laika posmā no pulksten 11 līdz 17 brauca pa autoceļu P101, starp Liepājas šoseju (A9), apdzīvotu vieta Kaļķis, un Ventspils šoseju (A10), apdzīvotu vietu Kūdra.

Iedzīvotāji ar videoreģistratoru ierakstiem aicināti sazināties ar Valsts policiju, zvanot pa tālruņa numuru 67086678 vai 110, vai arī rakstot e-pastu: meklesana@riga.vp.gov.lv.
Jau ziņots, ka 1989. gadā dzimusī Anna Jansone ar šogad pasaulē nākušo meitu Luīzi Evertovsku 1. novembra rītā ap pulksten 9 izgāja no savas dzīves vietas Rīgā, Pētersalas ielā.

Saņemot informāciju par mātes un meitas bezvēsts prombūtni, policija nekavējoties personas izsludināja meklēšanā un sāka plašus meklēšanas pasākumus.

Tajā pašā dienā pārbaudītas adreses, kur sieviete ar bērnu varētu uzturēties, kā arī pārmeklēta apkārtne. Policisti noskaidroja, ka 1. novembra rītā sieviete ar bērnu pametusi savu dzīvesvietu ar nomas automašīnu.

2. novembrī, turpinot meklēšanas pasākumus, meža masīvā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā policijas darbinieki atrada minēto nomas automašīnu "Toyota Corolla", kuras salonā atradās miris minētais zīdainis.

Mirušā zīdaiņa tēvs sociālajos tīklos stāsta, ka viņa dzīvesbiedre nopietni cīnījusies ar pēcdzemdību depresiju, tajā skaitā apmeklējusi ārstus un lietojusi recepšu medikamentus. Noprotams, ka liktenīgajā dienā viņa mājas atstājusi, vīram par to nesakot. Pēc tam dzīvesbiedrs pats nesekmīgi centies noskaidrot sievietes un bērna atrašanās vietu, braukājis un meklējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!