Foto: Valsts policija/bezvēsts.lv
Bakalaura grāds fizikā, maģistra – matemātikā. Anna Jansone, kura joprojām ir izsludināta meklēšanā, ir zināms vārds akadēmiskajās aprindās. Fizikas un matemātikas likumus neapstrīd. Pilnīgi pretēja Annas pārstāvēto zinātņu racionalitātei ir depresija un cilvēka rīcība, ko pamatā pavada emocionāli motīvi. Annas gadījumā tā atņēma vēlmi dzīvot.

Annas un viņas vīra Jura Evertovska četrus mēnešus veco meitu Luīzi atrada mirušu tieši pirms nedēļas – 2. novembrī. Zīdainis, visticamāk, nosala. Juris joprojām katru dienu turpina sievu meklēt. Vīrieša ikdienu šobrīd palīdz stutēt Annas māsa un Jura ģimene, kas teju visa sabraukusi no ārzemēm. Vietā, kur atrada mirušu Luīzi, Juris un viņa vecākā meita, bērnudārzniece, nolika ziedus. Tā šobrīd ir Luīzes piemiņas vieta.

Neierakstās sociālā riska grupā


Par Annu viņas profesionālā ceļa līdzgaitnieki runā abos laikos – gan "Anna ir", gan "Anna bija". Policija viņu joprojām meklē, lai arī ar katru dienu, kad viņu neatrod, iespēja, ka sievieti atradīs dzīvu, sarūk. Šajā rakstā "Delfi" izmantos tagadni tieši tāpēc, ka Anna joprojām ir meklēšanā. 

Jaunā sieviete strādā Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā (RV1Ģ). Pasniedz matemātiku un fiziku. Dekrētā devās martā. Studiju laikā skolotājas profesiju iemēģināja arī citā skolā, taču, ņemot vērā to, ka Anna pati ir RV1Ģ absolvente, skola viņu pārvilināja savā mācībspēku komandā. RV1Ģ direktora vietnieks Dainis Kriķis, Annas kolēģis un kādreizējais viņas matemātikas skolotājs, stāsta, ka viņa skolā bija izcilniece. Piedalījās un arī izcēlās eksakto zinātņu nometnē talantīgajiem skolēniem "Alfa". Abi pēdējo reizi tikās maijā, kad kādai kolēģei bija dzimšanas diena

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!