Foto: LETA
Latvijas kristīgās konfesijas un reliģiskās organizācijas svētdien, 26. novembrī, aicināja vienoties kopīgā lūgšanā Izraēlas atbalstam pie Brīvības pieminekļa, iepriekš informēja pasākuma rīkotāji.

Latvijas kristīgo konfesiju un reliģisko organizāciju pārstāvju apstiprinātajā paziņojumā par situāciju Izraēlā pausts, ka 7. oktobra "Hamās" neizprovocētais, nežēlīgais uzbrukums Izraēlas iedzīvotājiem, Izraēlas valstij un tautai nav ne izprotams, ne attaisnojams.

"Tik daudzi par upuriem krituši bērni, sirmgalvji, sievietes un jaunieši. Tik daudzi par ķīlniekiem padarītie dažādu valstu pilsoņi, kuri piedzīvo šausmas, ciešanas un sāpes, kas joprojām nebeidzas, sauc pēc palīdzības un taisnas tiesas. Mūsu sirdīs ir dedzīga lūgšana pēc dievišķas iejaukšanās un spēka Izraēlas aizstāvjiem, ķīlnieku atbrīvotājiem un visiem labas gribas cilvēkiem, kuri ciena Dieva dāvāto dzīvību un tiesības uz brīvību katram cilvēkam," norādīja paziņojuma autori.

"Ar šo paziņojumu vēlamies apliecināt savu garīgo atbalstu un solidaritāti Izraēlas tautai šajās dramatiskajās pārbaudījumu dienās, kā arī visiem nevainīgajiem militāro operāciju nejaušajiem upuriem. Mēs nosodām visas antisemītiskās izpausmes Eiropā un pasaulē," tika akcentēts paziņojumā.

Aicinājumu bija parakstījuši Latvijas Romas katoļu baznīcas bīskaps Andris Kravalis, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Kaspars Šterns, Latvijas Vasarsvētku draudžu apvienības bīskaps Modris Ozolinkevičs, Latvijas Vasarsvētku draudžu centra bīskaps Nikolajs Gribs, Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes draudzes LELB mācītājs Krists Kalniņš, Vasarsvētku draudzes "Labā Vēsts" mācītājs Andrejs Čebotarevs un Kristiešu draudzes "Prieka Vēsts" vecākais mācītājs Vilnis Gleške.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!