Foto: Shutterstock

Interneta izdevums "Mediazone", izpētot Krievijas Federācijas Iekšlietu ministrijas meklēšanā izsludināto cilvēku datubāzi, atklājis, ka tajā iekļauta arī virkne Latvijas pilsoņu, tostarp politiķi un citi, kas pauduši atbalstu padomju armijai veltīto pieminekļu nojaukšanai. Portāls "Delfi", sazinoties ar atbildīgajām iestādēm, lūko skaidrot, ko atrašanās šādā sarakstā nozīmē.

Pilna datubāze pieejama šeit. "Delfi" pārliecinājās, ka šajā sarakstā iekļauti 156 cilvēki, kuriem norādīts, ka viņi ir latvieši. Krievijas medijos citēta Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zahārova, kura norādījusi, ka šīs personas izsludinātas meklēšanā, jo "atbalstījušas padomju armijas pieminekļu nojaukšanu".

Satversmes aizsardzības birojā (SAB) portālam "Delfi" skaidroja, ka personām, kuras izsludinātas meklēšanā Krievijā, jārēķinās, ka, nonākot šīs valsts jurisdikcijā, tās tiks aizturētas un pakļautas attiecīgās valsts normatīvajos aktos noteiktajām procedūrām.

"Uzmanīgi jāizvērtē drošības aspekti arī dodoties uz vai ceļojot tranzītā caur trešajām valstīm, kurām varētu būt sadarbība ar Krieviju," skaidroja birojā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!