Foto: Publicitātes foto

Krievijas pareizticīgās baznīcas mācītājs Georgijs Suhobskis, kurš atklāti apsveica Alekseju Navaļniju ar Eiropas Parlamenta piešķirto Saharova balvu par domas brīvību, pēc draudu vēstuļu saņemšanas pametis Krieviju, ziņo "Radio Brīvā Eiropa".

Suhobskis, kurš līdz šim pildīja arī baznīcas Uļjanovskas apgabalā esošās Melekes pareizticīgo eparhijas preses pārstāvja pienākumus, šonedēļ atklājis, ka dzimto pusi pametis janvāra izskaņā. Tam par iemeslu bijušas draudu vēstules, kuras viņš saņēmis pēc viņu pirms trim mēnešiem atlaidušā bīskapa atklātas kritikas.

"Kad [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina režīms kritīs, es atgriezīšos un kalpošu par garīdznieku, ja būs tāda iespēja," viņš paudis. Suhobskis pagaidām apmeties Polijā, ar ko viņu vienojot dzimtas poļu saknes, kā arī fakts, ka viņš poļu valodā runājot brīvi.

Foto: Publicitātes foto

Pērnā gada laikā Krieviju pametusi liela daļa Krievijas cietumā turētā politiskā ieslodzītā Navaļnija līdzgaitnieku un publisko atbalstītāju. Pret vairākiem vērstas apsūdzības terorismā un ekstrēmismā, kā arī viņiem piespriesti ilgi cietumsodi. Savukārt trimdā esošie turpina Krievijā aizliegtā "Pretkorupcijas fonda" darbību, solot aktīvāk izmeklēt Kremļa elites koruptīvās darbības ārpus Krievijas.

Putina vadošais opozicionārs tika aizturēts pērnā gada janvārī, kad viņš atgriezās Krievijā no Vācijas pēc tam, kad bija izveseļojies pēc Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) aģentu uzbrukuma ar toksisku kaujas vielu, dēvētu par "Novičok". Pret viņu, kā arī viņa radiem un līdzgaitniekiem safabricētas vairākas lietas ar mērķi Krievijas opozīcijas darbību apturēt. Navaļnijs patlaban izcieš tiesas piespriesto divarpus gadu cietumsodu lietā, kuru apšauba vairākas starptautiskas organizācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!