Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Krievijas rīcībā atlikušas tikai 120 raķetes "Iskander" un kopumā 80% moderno raķešu tā ir izlietojusi, paziņojusi Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde.

"Veicot triecienus pa Ukrainas civilo infrastruktūru, valsts-teroriste ir izlietojusi aptuveni 80% moderno raķešu," teikts paziņojumā, kas atsaucas uz izlūkdienesta pārstāvja Vadima Skibicka komentāru laikrakstam "The Economist".

Taču tas nenozīmē, ka Krievija vairs nerada draudus. Ukrainas izlūkiem tapis zināms par Kremļa plāniem iegādāties Irānas ballistiskās raķetes "Fateh-110" un "Zolfaghar". Tās esot paredzēts pa gaisu nogādāt okupētajā Krimā un pa ūdeni Krievijas ostās Kaspijas jūrā.

"Mēs zinām, ka vienošanās jau ir panākta," apgalvo Skibickis.

Jau iepriekš mediji ir ziņojuši, ka Irāna Krievijai varētu piegādāt raķetes ar 300 līdz 700 kilometru sniedzamību.

Savukārt pašas Krievijas spējas saražot jaunas raķetes starptautisko sankciju dēļ ir ierobežotas.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!