Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs pieprasījis, lai Krievija pārtrauc karam privātās militārās kompānijas "Vagner" rindās vervēt Serbijas pilsoņus, vēsta raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests.

Krievijas tīmekļa vietnes un sociālo tīklu grupas publicē vervēšanas sludinājumus serbu valodā, aicinot pievienoties "Vagner" grupai, atzīmē Vučičs. Prezidents uzsver, ka valsts likumi aizliedz serbiem tiešā veidā piedalīties militāros konfliktos ārzemēs.

Iepriekš Serbijas iekšlietu ministrs Milošs Vučevičs atklāja, ka drošības iestādes pārbauda informāciju par Serbijas pilsoņu iespējamu dalību Krievijas iebrukumā Ukrainā.

Algotņu kompānijas "Vagner" vadītājs Jevgēnijs Prigožins savā "Telegram" kanālā gan apgalvoja, ka viņa kompānija nekad nav bijusi Serbijā un ka karotāju rindās neviena serba nav, "un nav bijuši jau ilgu laiku".

Savukārt amerikāņu medijs "Politico" pagājušajā nedēļā, atsaucoties uz saviem avotiem, ziņoja, ka "Vagner" palielina savu aktivitāti virknē valstu, tostarp Serbijā un Centrālāfrikas Republikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!