Foto: AP/Scanpix/LETA

Ģenerālpulkveža Mihaila Mizinceva (attēlā) atbrīvošana no Krievijas aizsardzības ministra vietnieka amata varētu liecināt par kritiskajām problēmām, ar ko Krievija sastapusies pret Ukrainu izvērstās ieilgušās agresijas gaitā, teikts britu militārā izlūkdienesta ziņojumā.

Mizincevs bija atbildīgs par okupācijas karaspēka materiāli tehnisko nodrošinājumu, bet 2022. gada pavasarī vadīja Mariupoles blokādi un bombardēšanu.

Kaut arī Mizinceva atlaišana uzreiz netika apstiprināta, noplūdusī informācija liecina, ka sarežģījumi ap loģistiku ir Krievijas ieilgušās agresijas problēmu centrā.

Krievijas bruņotajiem spēkiem trūkst ieroču sekmīgam uzbrukumam, un tas savukārt rada iekšējās domstarpības, visupirms jau Aizsardzības ministrijas un algotņu grupējuma "Vagner" starpā.

"Krievija joprojām prioritāro uzmanību velta savas aizsardzības rūpniecības mobilizācijai, bet tā joprojām netiek galā ar kara laika prasībām," teikts ziņojumā.

"Laikā, kad Krievijas politiskie līderi uzstāj uz panākumiem kaujas laukā, Krievijas loģistikas speciālisti nonākuši krustugunīs," norāda izlūkdienests.

27. aprīlī sociālajos tīklos parādījās pirmā informācija, ka par Mariupoles miesnieku dēvētais Mizincevs atbrīvots no amata. Ši informācija tika ofiāli apstiprināta nedēļas nogalē.

Viņa vietā iecelts līdzšinējais Krievijas nacionālās gvardes vadītāja vietnieks Aleksejs Kuzmenkovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!