Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Zviedrija nosūtīs Ukrainai jaunu militārās palīdzības paketi 199 miljonu ASV dolāru vērtībā, kas, galvenokārt, sastāvēs no artilērijas munīcijas, paziņojis aizsardzības ministrs Pals Džonsons, uzsverot, ka Stokholma apsver arī iespēju nosūtīt iznīcinātājus.

Džonsons preses konferencē sacīja, ka bruņotajiem spēkiem līdz 6. novembrim bijis jāziņo par JAS 39 "Gripen" reaktīvo lidmašīnu nosūtīšanas iespējām uz Ukrainu. Stokholma aicinājusi bruņoto spēku pārstāvjus izvērtēt šo jautājumu.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tomēr viņš uzsvēra, ka Zviedrijai iekšējās drošības apsvērumu dēļ būtu jākļūst par NATO dalībvalsti, pirms tā varētu potenciāli pietaupīt kādu reaktīvo lidmašīnu Ukrainai. Zviedrija cer drīzumā pievienoties aliansei, tomēr tās pievienošanos aktīvi bloķē Turcija un Ungārija.

Kā norāda aģentūra "Reuters", šī būs jau 14. Zviedrijas palīdzības pakete Ukrainai kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma. Tādējādi Ziemeļvalsts sniegtās palīdzības kopējā vērtība nu pārsniegusi jau divus miljardus dolāru.

"Mums ir jāizveido savs atbalsts tā, lai tas būtu ilgtspējīgs. Tagad ir svarīgi, lai vairāk valstu atbalstītu Ukrainu," uzsver Džonsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!