Foto: Privātais arhīvs

Smagajās kaujās, kas pēdējās nedēļās notiek pie Ukrainas pilsētas Avdijivkas, piedalās arī kinorežisors un bijušais politieslodzītais Oļegs Sencovs, kurš guvis ievainojumu, tomēr izglābies no nāves.

Sencovs brīvībā izkļuva kopā ar 24 ukraiņu jūrniekiem 2019. gada septembrī gūstekņu apmaiņas darījuma starp Kijivu un Maskavu ietvaros. Eiropas Parlaments Sencovam piešķīra Saharova balvu par domas brīvību. Interviju ar Sencovu, kurā viņš vēl pirms iebrukuma runā par Krievijas sabiedrības degradāciju, imperiālismu un virzīšanos pretim strupceļam, no kura izeja būs tikai ar sāpēm un asinīm, var lasīt šeit.

Tagad Sencovs ir smago kauju par Avdijivku dalībnieks. 
"No 13 karavīriem mums bija viens smagi un vairāki viegli ievainoti. Tajā mirklī man zem ribām trāpīja zemstobra granātmetēja šāviņa šķemba. Kļuva skaidrs, ka mēs ne tikai nespējam izpildīt uzdevumu, bet neizvilksim līdz vakaram," notikumus apraksta Sencovs.

"Aiz katra skaitļa ir kāda dzīvība un drupās sagrauta sērojošu tuvinieku pasaule. Šīs bēdas galvenokārt paliek kritušo ģimenēs un pie viņu ieroču brāļiem. Mūžīga piemiņa kritušajiem varoņiem!," viņš raksta. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!