Foto: AP/Scanpix

ASV Kongresa Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejas priekšsēdētājs Maiks Tērners trešdien izplatītā paziņojumā brīdinājis par "nopietniem draudiem nacionālajai drošībai", vēsta raidsabiedrība "NBC News".

Četri avoti, kas informēti par šo jautājumu, medijam atklājuši, ka draudi ir saistīti ar jaunatklātām Krievijas militārajām spējām. Kāds medija CNN avots to sauc par "satraucošu un destabilzējošu Krievijas potenciālu".

Saskaņā ar divu ASV amatpersonu teikto prezidents Džo Baidens ir informēts par nacionālās drošības apdraudējumu un licis Baltā nama drošības padomniekam Džeikam Salivanam informēt Kongresa līderus.

Baltā nama amatpersona atzina, ka lieta ir "nopietna", bet esot veidi kā draudus "ierobežot", neizraisot masveida paniku.

Pats Tērners paziņojumā neprecizē, kādi tieši ir draudi, bet informē, ka viņa vadītā komiteja trešdien "visiem Kongresa locekļiem ir darījusi zināmu informāciju par nopietniem draudiem valsts drošībai".

Tērners uzsver, ka pieprasa Baidenam atslepenot visu informāciju, kas saistīta ar šiem draudiem, lai Kongress, Administrācija un sabiedrotie var atklāti apspriest nepieciešamās darbības, kā uz šiem draudiem reaģēt.

Pēc Tērnera paziņojuma Salivans medijiem apstiprināja, ka ceturtdien paredzēts brīfings. Savukārt kāda amatpersonas "NBC News" norāda, ka tas būs saistīts ar Tērnera minētajiem draudiem.

Savukārt medijs "ABC News", atsaucoties uz diviem avotiem, raksta, ka draudi saistīti ar Krievijas plāniem izvietot kodolieročus kosmosā. Ja tic medija avotu teiktajam, Krievija to vēlas darīt nevis, lai mestu kodolbumbas uz Zemi, bet, ticamāk, lai izmantotu pret satelītiem.

Ziņas par nesen atklātiem draudiem izskan laikā, kad Baidens cenšas panākt, lai Kongresa republikāņi apstiprina palīdzības paketi Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!