Фото: Kadrs no video

Holivudas asa sižeta filmu aktieris Stīvens Sīgals, kurš gan pēdējo gadu laikā plašāk ir pazīstams ar savām draudzīgajām saitēm ar Krievijas varu, starptautiskajā militārajā izstādē (IDEX) Abū Dabī prezentējis bruņoto kāpurķēžu elektrisko amfībiju "Storm", ko izstrādājusi Ukrainas kompānija "Highland Systems" sadarbībā ar Kanādas "Streit Group".

Pēc Sīgala vārdiem, bruņotās amfībijas "Storm" dizains sevī apvieno "Lamborghini" superauto un "Stealth" iznīcinātājlidmašīnas. Asa sižeta filmu varonis atzinis –, ja viņam būtu iespēja izvēlēties šādas klases transportlīdzekli, tad viņš noteikti iegādātos tieši "Storm".

Kāpurķēžu elektriskā bruņu amfībija "Storm" ir aprīkota ar trim elektromotoriem, kuru kopējā jauda attīsta 2500 zirgspēku. Enerģiju elektromotoriem nodrošina akumulatori un dīzeļdzinējs, kas ļauj visurgājējam bez pārtraukuma braukt 18 līdz 36 stundas, savukārt akumulatoru enerģija pietiek pusotrai līdz trīsarpus stundām. Ja dīzeļdzinēju izmanto tikai kā elektrisko ģeneratoru, tad "Storm" spēs braukt astoņas ar pusi stundas.

Astoņas tonnas smagais bruņu transportlīdzeklis uz sauszemes spēj paātrināties līdz 140 km/h, bet ūdenī – līdz 30 km/h. "Storm" klīrenss ir pusmetrs, bet kāpurķēžu radītais spiediens uz zemes ir ekvivalents tikai 230 gramiem uz kvadrātcentimetru. Transportlīdzeklis ir aprīkojams ar bruņām pirmajā vai otrajā "STANAG 4569" līmenī, kas iztur šāviņus no 7,62 x 39 kalibra un mīnu sprādzienus zem grīdas.

Stīvens Sīgals 2013. gadā kļuva par Krievijas ieroču industrijas reklāmas seju, popularizējot "Orsis" zīmolu. Tajā pašā gadā notika arī Kalašņikova tipa ieroču ražotāja pārrunas ar šo Holivudas aktieri, lai reklamētu savu produkciju ASV, tomēr darījums nenotika. Kopš 2016. gada Sīgals ir Krievijas pilsonis – pilsonību ar savu rīkojumu viņam piešķīra prezidents Vladimirs Putins. 2018. gadā Krievijas Ārlietu ministrija iecēla Sīgalu par savu īpašo pārstāvi attiecībām ar ASV humanitārajā jomā. Savukārt no 2019. gada Sīgals reklamē tūrisma iespējas Krievijas anektētajā Krimas pussalā. Tomēr Ukrainā Sīgalam ir liegts iebraukt jau kopš 2017. gada.



Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !