Piektdien, 13. martā, Pestīšanas Armijas zālē (Bruņinieku iela 10a) izskanēja diskotēka-lektorijs "Kosmoss vol.2", kas veltīta Hardijam Lediņam kā diskotēku aizsācējam un viņa 1980. gadu sākumā diskotēkām "Kosmoss".

Pasākums notika autentiskajā Lediņa diskotēku norises vietā - bijušajā Celtnieku Kultūras namā "Oktobris", piedaloties lektoram Leonardam Laganovskim, diskoram Uldim Rudakam un video māksliniecei Lindai Kononei.

Hardija Lediņa diskotēkas bija ļoti populāras - viņš bija viens no pirmajiem, kas kopš 1974. gada Latvijas Padomju Sociālistiskajā republikā sāka organizēt tolaik Rietumos populāros deju mūzikas vakarus. Tajā laikā būt par diskžokeju nozīmēja būt ļoti entuziastiskai un universālai personai - aktierim, muzikologam, elektrotehniķim, valodniekam un dizaineram vienlaikus. 

Lektorija daļā Laganovskis, Roberts Gobziņš un citi ar Lediņu saistīti cilvēki stāstīja savas atmiņas par Lediņa diskotēkām, savukārt Uldis Rudaks stāstījumu fokusēja tieši uz mūziku. Tāpat arī deju laikā Rudaks aktīvi stāstīja par dziesmām - pretēji tam, kā ierasts mūsdienās. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!