Foto: Privātais arhīvs
Gatavojot šo plātsmaizi, nebūs jāķēpājas ar mīklas rullēšanu – visas sastāvdaļas atliks vien samaisīt un liet veidnē. Izcils rezultāts bez lieka darba! Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece.

::recepte::

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Miltus, cukuru, olas, kefīru, cepamo pulveri un vaniļas cukuru samaisa viendabīgā mīklā un liek nedaudz nostāvēties.

Nomizo un sagriež šķēlītēs rabarberus.

Es ieteiktu rabarberus vispirms nostādināt, lai tie atsulojas: apber tos ar pāris karotēm cukura un atstāj uz kādu laiciņu, kamēr izdalās laba daļa sulas, citādi plātsmaizes pamatne būs savilkusies ar sulu un neizdosies mīksta un pufīga. Nolieto rabarberu sulu var izmantot limonādes pagatavošanai.
Ieva Dārzniece

Sagatavo krējuma mērci pārliešanai, bļodiņā samaisot krējumu ar olu un cukuru.

Citā bļodiņā sagatavo mīklas drupačas, ar pirkstiem saberžot visas sastāvdaļas.

Mīklas masu lej iepriekš ietaukotā formā un izlīdzina. Vienmērīgi pārkaisa ar rabarberiem, pārlej ar krējuma mērci un pārkaisa ar kanēli. Virsū izbirdina drupačas.

Foto: Privātais arhīvs

Liek cepties apmēram 30 minūtes, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru

19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 rabarberu kāti2 ĒKcukurs1 ĒKkanēlis pēc garšaspūdercukurs MĪKLAI:500 gmilti250 gcukurs250 mlkefīrs2 olas1 ĒKvaniļas cukurs1 ĒKcepamais pulveris KRĒJUMA MĒRCEI:250 mlskābs krējums1 ĒKcukurs1 ola DRUPAČĀM:2 ĒKsviests vai eļļa3 ĒKmilti3 ĒKcukurs

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Miltus, cukuru, olas, kefīru, cepamo pulveri un vaniļas cukuru samaisa viendabīgā mīklā un liek nedaudz nostāvēties.

3

Nomizo un sagriež šķēlītēs rabarberus.

4
5

Sagatavo krējuma mērci pārliešanai, bļodiņā samaisot krējumu ar olu un cukuru.

6

Citā bļodiņā sagatavo mīklas drupačas, ar pirkstiem saberžot visas sastāvdaļas.

7

Mīklas masu lej iepriekš ietaukotā formā un izlīdzina. Vienmērīgi pārkaisa ar rabarberiem, pārlej ar krējuma mērci un pārkaisa ar kanēli. Virsū izbirdina drupačas.

Foto: Privātais arhīvs
8

Liek cepties apmēram 30 minūtes, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti.

9

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!