Vasarā gaidāmā pasaules rallija čempionāta (WRC) Latvijas posma finišs būs Vecpils autotrasē, aģentūru LETA informēja rīkotāji.

Vēsturē pirmais WRC posms Latvijā notiks no 18. līdz 21.jūlijam. Rallija norise aptvers teritoriju no Liepājas līdz Rīgai, ātrumposmiem norisinoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Dienvidkurzemes novadā.

Sacensību dalībnieku servisa parks būs Liepājas Karostā. Liepājā un Dienvidkurzemes novadā kopumā norisināsies desmit ātrumposmi, tai skaitā arī ātrumposms rallija pilsētas Liepājas ielās.

"Visnotaļ unikālu risinājumu esam raduši ap Vecpils autotrasi, kur svētdien dažādas norises notiks faktiski visas dienas garumā - dalībniekiem tur vairākkārtīgi plānotas uzgaidīšanas zonas, bet dienas izskaņā arī kulminācija - pēdējie sacensību metri un uzvarētāju apbalvošana tiešā ātrumposma malā, kam sekos arī svinīgā uzvarētāju kopbilde un preses konference," piektdien Liepājā notikušajā preses konferencē stāstīja rallija direktors Raimonds Strokšs.

Latvijas WRC posmā ātrumposmos veicamā distance pārsniegs 250 kilometrus, bet kopā ar pārbraucieniem tie būs vairāk nekā 1000 kilometri. Latvija kļūs par 37. valsti, kura kaut reizi uzņēmusi 1973.gadā dibinātā FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!