Foto: Aculiecinieka foto
Kurzemē iedzīvotāji ceļ trauksmi, ka sākuši uzdarboties degvielas zagļi, kuri nakts aizsegā automobiļiem pārdur degvielas tvertni un notecina degvielu. Par šādas tendences izplatīšanos informāciju apstiprina arī Valsts policijā. Turklāt vienā no zādzības epizodēm automobilis pat aizdedzies, iespējams, radot apdegumus pašam garnadzim, uzskata automašīnas īpašnieks.

Naktī no pirmdienas uz otrdienu, 3. oktobrī, ap pulksten vieniem Jūrkalnē pagastā nodega vieglais automobilis un apgaismes stabs, portālam "Delfi" apstiprināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā. Savukārt automobiļa īpašnieks uzsver, ka tas noticis zagļu uzdarbošanās dēļ – degvielas tvertnes pārduršanas un degvielas notecināšanas procesā.

"Ceru, ka paši garnadži arī netika cauri sveikā! Ja nu ievērojat kādu cilvēku ar svaigiem roku vai sejas apdegumiem, kurš necenšas meklēt ārsta palīdzību, dodiet ziņu!" norāda automobiļa īpašnieks Ingus.

Pēc viņa vārdiem, degvielas zagļi pabijuši ne tikai Jūrkalnē, bet iepriekšējās naktīs vēl arī Zūrās, Selgā un Zirās. Soctīklos cilvēki ar līdzīgu problēmu atsaucas arī no citām apdzīvotajām vietām.

Valsts policija apstirpina, ka automašīnu īpašnieki ir vērsušies policijā un notiek izmeklēšana. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirknī reģistrēti notikumi par degvielas zādzībām no automašīnu degvielas tvertnēm Ventspils un Kuldīgas novados. Valsts policijā par notikušo ir uzsākti kriminālprocesi un notiek izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!