Foto: Aculiecinieka foto

Pirmdien, 23. oktobrī aculiecinieki Juglā novērojuši neparastu skatu – uz kādas sētas stabiem bija uzcelti koplietošanas servisa "Bolt" elektriskie skrejriteņi, no kuriem katrs sver 19 kilogramus.

Koplietošanas servisu elektriskie skrejriteņi bieži nonāk huligānu rokās – stāvdrāži ir mesti gan Daugavā, gan karināti koku zaros, gan samesti grāvī, gan arī kā citādi apgānīti.

Šādos gadījumos "Bolt" par vandālismu un mantas tīšu bojāšanu vēršas Valsts policijā un sadarbojas apstākļu noskaidrošanā.

Jau rakstījām, ka Rīgā strādā pie koplietošanas skrejriteņu novietošanas problēmjautājumu sakārtošanas – Rīgas centrā izveidotas pirmās desmit elektroskrejriteņu stāvvietas, un šajā rudenī tādu būs vēl 30. Šobrīd tās kalpo par rekomendāciju skūteru vadītājiem, taču no nākamā gada būs obligātas – ja nomas skūteris būs noparkots citur, brauciens netiks pabeigts, un "naudiņa skaitīsies". Vietās, kurās ir blīva cilvēku kustība, piemēram, pilsētas centrā, skrejriteņus varēs atstāt tikai speciālās parkošanās vietās, netraucējot gājēju pārvietošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!