Фото: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš šo sezonu uzsāka vienā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līdervienībām Oklahomasitijas "Thunder", bet ziemā tika aizmainīts uz vienu no pastarītēm Šarlotas "Hornets", atzīst, ka pēdējos gados ir domājis par atgriešanos Eiropā.

Bertāns šosezon "Thunder" rindās laukumā devās 15 mačos, vidēji spēlēja tikai sešas minūtes un guva 2,9 punktus, bet "Hornets" rindās latvieša spēles laiks pieauga teju līdz 21 minūtei un 28 spēlēs viņam vidēji 8,8 punkti, kas sezonu ļāva noslēgt ar vidēji mačā gūtiem 6,7 punktiem.

Nākamsezon Bertānam spēkā būs piecu gadu līguma pēdējais gads, kurā basketbolists pats var lemt par to, vai viņš grib šo līgumu turpināt. Sezonas gaitā "Thunder" vienojās ar Bertānu par izmaiņām līgumā, kas nosaka, ka latvietis garantēti saņems 5,25 miljonus ASV dolāru. Vēl ar Vašingtonas "Wizards" noslēgtā līguma piecu gadu vērtība bija 80 miljoni ASV dolāru (75,3 miljoni eiro).

Kā pirmdien Latvijas televīzijas (LTV) "Sporta studijas" podkāstā norādīja 31 gadu vecais Bertāns, viņš neatteiktos no iespējas palikt Šarlotas vienībā, bet tikai uz tādiem nosacījumiem, ka tiks pie spēlēšanas.

"Saprotams, ka komandai prioritāte ir noturēt Mailsu Bridžesu, un kad šī lieta būs sakārtota, viņi solīja, ka pēc iespējas ātrāk dos ziņu, vai mani paturēs vai nē," par situāciju klubā pastāstīja basketbolists. "Vienīgā lieta, ko no mūsu puses uzsvērām - man nav 20 gadu, man ir sieva un divi bērni un es nevaru atļauties pirmssezonā notrenēties, un tad man pirms pirmās spēles pateiktu paldies."

Bertāns no Oklahomasitijas "Thunder" uz "Hornets" tika aizmainīts 8.februārī un ieguva galvenā trenera Stīva Kliforda uzticību. Tomēr speciālists nākamsezon neturpinās pildīt "Hornets" trenera pienākumus, darbu komandā turpinot kluba vadībā un konsultanta amatā.

Latviešu basketbolists arī norādīja, ka NBA būtu gatavs spēlēt arī citā komandā, ja tiktu aizmanīts.

"Vēl vienu sezonu gribētos NBA nospēlēt, bet es jau kādus pēdējos trīs gadus neesmu izslēdzis domu, ka jebkurā brīdī varētu atgriezties Eiropā un kādu gadu vai divus nospēlēt," izteicās Bertāns.

"Hornets" šosezon ar 21 uzvaru 82 spēlēs ieņēma 13.vietu Austrumu konferencē un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !