Foto: Publicitātes foto

Ja savā īpašumā vēlies zaļojošu un skaistu mauriņu, bez regulāras zāles pļaušanas neiztikt. Darbiņa paveikšanā tavs labākais draugs būs uzticams zāles pļāvējs, kas panāks efektīvu rezultātu. "Stihl" zāles pļāvēji būs tieši laikā mazo un vidēji lielo dārzu nopļaušanai!

Benzīna zāles pļāvēji ir skaļi un prasa speciālu sagatavošanos – jāseko līdzi, lai vienmēr būtu degviela, bet pļaušanu pavada nepatīkama smaka. "Stihl" atradis risinājumu un piedāvā zāles pļāvējus, kas darbojas ar uzlādējamu litija akumulatoru palīdzību. Tātad – videi draudzīgs risinājums, salīdzinot ar degvielas zāles pļāvējiem.

Foto: Publicitātes foto

Ērti lietot, viegli pļaut – izvēlies savam dārzam piemērotāko modeli

Jaunās paaudzes "Stihl" akumulatora zāles pļāvēju klāstā katrs var atrast modeli, kas būs visnoderīgākais konkrētā zāliena kopšanai. Pļāvēji ar dažādiem pļaušanas platumiem, zāles kastes ietilpību, darbības ātrumu un veiktspējas ilgumu. Lūk, četri modeļi no mūsu klāsta, kurus iesakām!

"RMA 248 T" – 46 cm pļaušanas platums, piemērots mazāku platību zālieniem. Regulējams augstuma rokturis ergonomiskai pļaušanai. Zāles pļaušanas augstums no 20 līdz 100 mm 7 līmeņos. Ietilpīga 52 litru zāles savākšanas kaste, kas ir salokāma. Darbojoties ar "Stihl" "AK 30 S" akumulatoru, vienā pļaušanā pieveic pat 340 m2.

"RMA 448 V" – 46 cm pļaušanas platums, piemērots vidēja izmēra zālāju un nogāžu pļaušanai. Aprīkots ar "Vario" mainīga ātruma piedziņu. Iespējams regulēt braukšanas ātrumu (2–4,6 km/h). Salokāms, regulējams augstuma rokturis ergonomiskai pļaušanai. ECO pļaušanas režīms. Zāles pļaušanas augstums no 20 līdz 100 mm 7 līmeņos. Ietilpīga salokāmā 52 litru zāles savākšanas kaste. Ar "AK 30 S" akumulatoru vienā pļaušanā pieveic līdz 340 m2.

"RMA 448 PV" – 46 cm pļaušanas platums, piemērots vidēja izmēra zālāju un nogāžu pļaušanai. Aprīkots ar "Vario" mainīga ātruma piedziņu. Iespējams regulēt braukšanas ātrumu (2–4,6 km/h). Salokāms un regulējams rokturis ar digitālās kontroles opciju. Zāles pļaušanas augstums no 20 līdz 100 mm 7 līmeņos. Ietilpīga salokāmā 52 litru zāles savākšanas kaste. Pateicoties secīgajai izlādei, pārslēdzas uz otru "Stihl AP" sistēmas akumulatoru, tiklīdz izlādējas pirmais, – nav jāmaina akumulatori manuāli un var efektīvāk nopļaut lielākus zālienus. Ar "AP 500 S" akumulatoru vienā pļaušanā pieveic līdz 610 m2.

"RMA 453 PV" – 51 cm pļaušanas platums vidēja izmēra zālienu un nogāžu pļaušanai. Aprīkots ar "Vario" mainīga ātruma piedziņu. Iespējams regulēt braukšanas ātrumu (2–4,6 km/h). Zāles pļaušanas augstums no 20 līdz 100 mm 7 līmeņos. Visietilpīgākā salokāmā 55 litru zāles savākšanas kaste. Arī šim modelim ir secīgā izlāde un tas pārslēdzas uz otru "Stihl AP" sistēmas akumulatoru, tiklīdz izlādējas pirmais, – nav jāmaina akumulatori manuāli un var efektīvāk nopļaut lielākus zālienus. Ar "AP 500 S" akumulatoru vienā pļaušanā var pieveikt līdz 540 m2.

Foto: Publicitātes foto

Jānorāda, ka jebkura "Stihl" zāles pļāvēja veiktspēja atkarīga no tā, kādas kapacitātes akumulatoru izvēlēsies savam pļāvējam. Tāpat visām zāles savākšanas kastēm ir uzpildes identifikators, kas palīdz sekot līdzi, kad kaste jāiztukšo. PV sērijas zāles pļāvēju modeļu digitālajā kontroles panelī uz roktura vari ne tikai sekot līdzi akumulatora kapacitātei, bet arī regulēt kustības režīmus no standarta uz ECO un pat jaudīgajam "Autoboost". 

Visiem minētajiem zāles pļāvēju modeļiem ir integrētas četras darbības vienā ierīcē – zāles savākšana, mulčēšana, aizmugurējā izmešana un sānu izmešana. Ko tas nozīmē? Nopļauto zālīti pļāvējs savāc kastē. Ja nepieciešams – smalki mulčēto zāli izkaisa atpakaļ mauriņā dabiskajam mēslojumam. Bet, izmantojot aizmugurējo vai sānu izmešanu, zāle tiek izkaisīta zem pļāvēja vai gar tā sānu pļaušanas laikā.

Foto: Publicitātes foto

Uzlādē un pļauj! Kādas ir akumulatora pļāvēju priekšrocības?

Ar elektrību uzlādējami akumulatori ir dabai draudzīga nākotne, kas jau kādu laiku kļuvusi par tagadni. Iegādājoties papildu akumulatoru, vienmēr nodrošināsies, ka pļaušana nebūs jāpārtrauc, turklāt akumulatora nomaiņa ir ātra, vienkārša un ērta. 

Savukārt elektriskie motori nodrošina ne tikai efektīvu, bet arī klusu pļaušanu. Pļāvēji aprīkoti ar asmeņiem ar spārniem, kas kopā ar aerodinamisko korpusu rada gaisa plūsmu, paceļot zāli augstāk, pirms tā vēl nopļauta. Viss kopā rada apstākļus, kas "saudzē" baterijas veiktspēju. Pļaujot ECO režīmā, taupīsi enerģiju, īpaši pļaujot īsu zālienu. Savukārt "Autoboost" režīms būs ideāli piemērots kuplas un nedaudz garākas zālītes pļaušanai pavasarī. 

Foto: Publicitātes foto

Jaunās paaudzes "Stihl" zāles pļāvēji aprīkoti ar ergonomisku rokturi, kas piestiprināts vienā pusē pie korpusa. Turklāt tas ir regulējams! Pārdomātais pļāvēja dizains ļauj ar vienu roku noņemt piepildīto zāles savākšanas kasti. Pļāvējs sekmīgi noķer zāles atgriezumus. Savukārt mulčēšanas funkcija noderēs, lai ne tikai nebūtu jātukšo zāles kaste, bet arī dabiski mēslotu zālienu.

Neatkarīgi no tā, vai izvēlies zāles pļāvēju ar AK vai AP sistēmas akumulatoriem, vari pielāgot to ietilpību savām vajadzībām. Ja zāliens plašs, izvēlies ietilpīgākus, ar kuriem nopļaut visu vienā piegājienā. Un akumulatorus var ērti kombinēt ar citām "Stihl" dārza kopšanas ierīcēm, kas ir no vienas sērijas.

Uzzini vairāk stihl.ginalas.lv, raksti e-pastā stihl@ginalas.lv vai zvani +371 67293333.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!