Фото: AP/Scanpix/LETA

Aptuveni 30 ukraiņu vīrieši gājuši bojā, mēģinot nelegāli šķērsot Ukrainas robežas un izvairīties no došanās karā pret Krieviju, aģentūra "Reuters" citē Ukrainas robežkontroles dienesta pārstāvi.

"Daži zaudēja dzīvību, mēģinot šķērsot kalnu upi vai šķērsot kalnus," sacīja Andrijs Demčenko. "Kopumā kopš pilna mēroga iebrukuma sākuma aptuveni 30 cilvēki ir miruši, mēģinot nelegāli šķērsot robežu," viņš piebilda.

Ar dažiem izņēmumiem ukraiņu vīrieši vecumā no 18 līdz 60 gadiem nedrīkst atstāt valsti, jo viņi var tikt mobilizēti saskaņā ar Ukrainā izsludināto karastāvokli. Pirmdien Valsts robežsardzes dienesta paziņojumā sociālajos tīklos teikts, ka, mēģinot šķērsot Tisas upi uz Ukrainas robežas ar Rumāniju, gājuši bojā 24 vīrieši.

Demčenko sacīja, ka kopš kara sākuma robežsargi ir atklājuši aptuveni 450 noziedzīgus grupējumus, kas mēģinājuši pāri robežai pārvest cilvēkus. "Mēģinājumi nelegāli šķērsot robežu notiek katru dienu," norādīja Demčenko. "Lielākā daļa šo mēģinājumu notiek ārpus robežkontroles punktiem uz robežas ar Moldovu un Rumāniju. Lielākais skaits ar viltotiem dokumentiem fiksēts uz robežas ar Poliju."

Novembrī publicētā britu raidsabiedrības BBC ziņojumā, kas balstīts uz datiem par nelegālu robežšķērsošanu no Rumānijas, Moldovas, Polijas, Ungārijas un Slovākijas, atklāts, ka kopš kara sākuma no Ukrainas ir aizbēguši gandrīz 20 000 vīriešu, kuri mēģinājuši izvairīties no došanās karā.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !