Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Lai gan ir saprotams, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins un viņa domubiedri varētu apspēlēt un pārspīlēt Avdijivkas nozīmi, svarīgi ir paturēt atmiņā kara gaitu un tā tempus, kā arī neticamos ukraiņu panākumus, uzskata ASV Eiropas un Eirāzijas lietu valsts sekretāra palīga galvenā vietniece Jurija Kima.

“Ta vietā, lai skatītos uz šo ļoti specifisko mirkli, kas saistīts ar notikumiem Avdijivkā, mums būtu jāskatās uz pēdējo divu gadu laikā notikušo plašākā mērogā. Ukraina ir pastāvīgi pārspējusi savas izredzes,” preses brīfingā,  kurā piedalījās arī portāls "Delfi", norādīja Kima, uzsverot, ka ukraiņiem izdevies atgūt vairāk nekā 50 procentus no okupantu sākotnēji sagrābtajām teritorijām.

Tāpat pārstāve minēja, ka Krievijas Melnās jūras flotes neveiksmes ir “neliels pazemojums” Maskavai. “Runājot par pazemojumu, viņi ir arī norobežoti no globālās ekonomikas, kā rezultātā Krievija ir spiesta paļauties uz Ziemeļkoreju un Irānu kā galvenajiem tirdzniecības partneriem un ieroču piegādātājiem, lai turpinātu uzbrukumus Ukrainai,” atgādināja amatpersona.

Vašingtonas pārstāve tās vērtēja kā "labas ziņas": "Krievijas plašāka vispārējā stratēģiskā situācija ir diezgan drūma."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!