Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācijas (LFF) biedri pagājušās nedēļas nogalē bez pārsteigumiem lēma, ka prezidenta amatā vēl uz četriem gadiem paliks Vadims Ļašenko, kurš ar diezgan lielu pārsvaru apsteidza savu konkurentu Maksimu Krivuņecu. Pēc kongresa Ļašenko noliedza izskanējušos pārmetumus un kritiku, apņemoties stiprināt futbola lomu sabiedrībā, bet Krivuņecs izteica cerību, ka konkurence un kritika konkurentam neatspēlēsies sadarbībā ar Latvijas virslīgu un LFF.

"Tas ir biedru balsojums, viņi izlēma. Es piedāvāju savas zināšanas, pieredzi. Vairāk kā 20% no biedriem to novērtēja. Jāstrādā tālāk. Man tā bija ļoti vērtīga pieredze, izbaudīju procesu, satikšanos ar biedriem. Pats kļuvu labāks un pieredzējušāks kā funkcionārs, ieguvu daudz zināšanu," plusus kandidēšanā saskata Latvijas virslīgas vadītājs Krivuņecs. "Mans uzdevums bija piedāvāt savu redzējumu, vīziju. Kā teicu, vairākas lietas nepatika, kas notiek, un diez vai mainīsies. Jātiekas ar biedriem, jārunā, jāizglīto. Grūti mainīt sistēmu, kas strādā vairākus gadus. Tas aizņem laiku."

Lai gan Ļašenko gan no tribīnes, gan pēc kongresa izcēla labas pārvaldības un atklātības principus, LFF pēdējos gados daudz saņēmusi kritiku tieši par demokrātijas un atklātības trūkumu organizācijā. Piemēram, šobrīd spēkā esošie statūti ierobežo kandidātu skaitu vēlēšanās. Ļašenko atgādināja, ka statūti mainīti haotiskajos gados pēc UEFA un FIFA iejaukšanās. Tagad plānots veidot darba grupu, lai grozītu statūtus un dotu iespēju vairāk interesentiem kandidēt vēlēšanās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!