Фото: FIBA

Latvijas basketbolisti Rodions un Artūrus Kuruci piektdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas finālčetrinieka turnīra pusfinālā guva attiecīgi 12 un 4 punktus, viņu pārstāvētajai Mursijas UCAM komandai piedzīvojot zaudējumu.

Mursijas vienība Belgradā notiekošajā turnīrā divu Spānijas klubu duelī ar rezultātu 74:80 (26:15, 14:18, 15:26, 19:21) atzina Malagas "Unicaja" pārākumu.

Rodions Kurucs, laukumā pavadot 24 minūtes un 43 sekundes, realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un trīs no pieciem soda metieniem, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz pārkāpa noteikumus, pārtvēra divas bumbas, iekrāja negatīvu +/- rādītāj (-8) un tika pie desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

Artūrs Kurucs spēlēja trīs minūtes un 25 sekundes, realizēja abus divpunktu metienus un netrāpīja vienīgo tālmetienu, iekrāja divas piezīmes, guva labāko +/- rādītāju komandā (+3) un tika pie trīs efektivitātes koeficienta punktiem.

Par Rodionu Kurucu UCAM rindās rezultatīvāks bija tikai Marko Todorovičs, kurš guva 18 punktus. Pretiniekiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Taisons Kārters.

68 sekundes pirms pamatlaika beigām Rodions Kurucs neiemeta divus soda metienus, pretiniekiem sekojošajā uzbrukumā ar tālmetienu panākot 78:71.

Viens no mača tiesnešiem bija latvietis Gatis Saliņš.

Otrā pusfinālā Tenerifes "Lenovo" ar rezultātu 97:93 (19:23, 24:19, 23:18, 31:33) uzveica Grieķijas komandu "Peristeri".

Spānijas klubā ar 34 punktiem izcēlās Kails Gajs, 27 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles bija Marselinju Uertasam, bet 21 punktu guva Giorgi Šermadini. Pretiniekiem rezultatīvākais ar 18 punktiem un sešām piespēlēm bija Elaidža Mitru-Longs.

Svētdien plkst.21 paredzēts fināls, bet plkst.18 - spēle par trešo vietu. 

Pirmajā posmā Kurucu pārstāvētā vienība apakšgrupā ar bilanci 5-1 ieņēma pirmo vietu, sacenšoties ar Dertonas, Bursas un Aleksandrovacas komandām. Arī otrajā posmā UCAM bija pirmā grupā (4-2), cīnoties ar Patras "Promitheas", Holonas "Hapoel" un Atēnu AEK. Ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām Mursijas basketbolisti ar 2-0 bija pārāki pār Ludvigsburgas "Riesen".

Rodions Kurucs līdz šim šajā sezonā 13 FIBA Čempionu līgas spēlēs vidēji 20 minūtēs guvis 7,5 punktus, izcīnīja 4,5 atlēkušās bumbas, atdevis 1,8 rezultatīvu piespēli un pārtvēris 1,1 bumbu. Artūrs Kurucs, sezonas pirmajā pusē pārstāvot Patras vienību, arī 13 spēlēs caurmērā 15 minūtēs guvis 4,5 punktus.

"VEF Rīga" basketbolisti šajā sezonā nepārvarēja pirmo posmu, toties vienā no spēlēm uzvarēja spēcīgo Tenerifes klubu.

Pērn par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !