Foto: LETA

Latvijas pilsonis Pjotrs Avens ir viens no galvenajiem, kuri "kā ar dzēšgumiju cenšas izdzēst vēsturi", atklāj Starptautiskā Pretkorupcijas fonda nule publicētā dokumentālā projekta "Nodevēji" pirmā sērija. Organizācijas vadītāja Marija Pevčiha norāda, ka tieši Avens savulaik savedis kopā pašreizējās traģēdijas galvenos vaininiekus un palīdzējis Putinam radīt starta kapitālu. "Delfi" lūdza uzņēmējam komentēt pret viņu vērstās apsūdzības.

Pēc šīs tikšanās Avens aizlidoja uz Lielbritāniju, vēlāk – uz ASV, bet vēl pēc kāda laika kopā ar sievu un jaunāko dēlu pārcēlās uz Latviju, kur apmetās savā lauku īpašumā Klauģu muižā Madonas pusē. Jau 28. februārī Avens tika iekļauts ES sankciju sarakstā, kopā ar muižu...

Navaļnija komandas veidotajā dokumentālajā seriālā "Nodevēji" skaidrots, ka tieši Avens iepazīstinājis Putinu ar oligarhiem Borisu Berezovski, Romānu Abramoviču un Jeļcina znotu Valentīnu Jumaševu. Turklāt deviņdesmito gadu sākumā parakstījis dokumentus, kas ļāvuši Putinam finanšu mahinācijās uzaudzēt savu starta kapitālu. Tāpat arī savedis kopā Berezovski un Abramoviču, dodot startu propagandējošai Krievijas sabiedriskajai televīzijai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!