Foto: DELFI
Siera gliemeži - gardām karstajām uzkodām.

::recepte::

Sieru sarīvē un liek katliņā ar uzsildītu pienu - uz mazas uguns.

Karsējot nemitīgi maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Atdzesē.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pielej alu un maisot izveido viendabīgu mīklu.

Sajauc ar pagatavoto siera masu. Pakāpeniski pievieno olas, līdz izveidojas bieza pankūku mīkla.

Ļauj 40 minūtes pastāvēt, tad ar karoti, veidojot gliemežus ~ 7 cm diametrā, liek taukvāres katlā ar uzkarsētu eļļu.

Cep no abām pusēm zeltaini brūnus. Pasniedz karstus.

60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
100 gEmentāles siers150 gKrievijas siers50 gsiers ar zaļumiem1 glāzepiens250 gmilti0.5 TKcepamais pulveris1 glāzegaišais alus4 gab.olas tauki

Sagatavošana

1

Sieru sarīvē un liek katliņā ar uzsildītu pienu - uz mazas uguns.

2

Karsējot nemitīgi maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Atdzesē.

3

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pielej alu un maisot izveido viendabīgu mīklu.

4

Sajauc ar pagatavoto siera masu. Pakāpeniski pievieno olas, līdz izveidojas bieza pankūku mīkla.

5

Ļauj 40 minūtes pastāvēt, tad ar karoti, veidojot gliemežus ~ 7 cm diametrā, liek taukvāres katlā ar uzkarsētu eļļu.

6

Cep no abām pusēm zeltaini brūnus. Pasniedz karstus.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!