Foto: DELFI

Sestdien, 20. aprīlī, agri no rīta kāda Vecmīlgrāvja iedzīvotāja, kura bija devusies izmest atkritumus, uzgājusi jauna, kaila vīrieša līķi, pirmdien ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Martas Rinkas ielas 11.nama iemītniece Sofija (vārds mainīts), īsi pirms deviņiem no rīta gājusi uz pirmo stāvu izmest atkritumus. Sieviete atvērusi palīgtelpas durvis un zemē ieraudzījusi visai glītu somu.

"Tad es paspēru soli. Domāju, kas tur, kaut kas garš, es domāju – kaut kas satīts, kaut kādi iepakojumi. Tad es skatos – plika pakaļa," raidījumam stāstījusi Sofija. Sofija šokā sastingusi un pētījusi kailā cilvēka miesu. Jaunais vīrietis bijis iespiests šaurajā palīgtelpā nedabiskā pozā, vēsta "Degpunktā".

"Sākumā nesapratu, tad es pieliecos uz priekšu. Ieraudzīju. Ļoti kaulains tāds. Viņš bija tur iebāzts. Viņš nebija īss, viņš bija diezgan garāks par mani. Ieraudzīju, ka asinis bija, bet viņš gulēja ar skatu uz sienu. Uz pretējo pusi," raidījumam stāstījusi Sofija. Vīrieša galvas apvidū bijuši redzami ievainojumi.

Kad ieradusies policija, vīrieša mirstīgās atliekas pārvietotas uz trotuāra pusi. Kaut kur tika sameklēts viņa apģērbs. Vietējā sētniece atradusi arī svešinieka apavus.

Kā ziņo raidījums, nama sētniece pieļāvusi iespēju, ka jaunais vīrietis nomiris, jo vienkārši paklupis. "Pēc manas sajūtas, es taču neesmu profesionāle. Esmu sētnieks… Viņš meklēja pudeles, vai ko viņi tur meklēja. Tur trepīte. Viņš domāja, ka taisna grīda, bet sasitās," savas domas raidījumam paudusi sētniece.

Sofija gan šo teoriju novērtējusi kā neticamu. Redzot gulošo vīrieti pirms policijas, sievietei bija skaidrs, ka kāds centās līķi paslēpt. "Viņš bija piesegts, bet tā nebija drēbe. Es domāju, ka tas bija kaut kāds kartons, kas bija nolikts priekšā, lai uzreiz neredz. Kaimiņiene man pretējā teica, ka viņa redzējusi kaut kādu garu vīrieti iepriekš. Kā arī viņa bija redzējusi tādu somu. Tādas somas nav visiem, tas ir kaut kas rets," izteikusies Sofija.

Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska raidījumam norādījusi, ka patlaban ierosināta krimināllieta.

"Saistībā ar notikušo turpinās izmeklēšana pēc Krimināllikuma 13. nodaļas. Sākotnēji vardarbīgas nāves pazīmes nav konstatētas, bet tiek gaidīts pilns ekspertīzes atzinums," paudusi Gžibovska.

Krimināllikuma 13. nodaļa paredz atbildību par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!