Ja medus, tad tikai tāds no dziļiem laukiem, kur tuvākais piesārņojuma avots ir kaimiņu Jēkaba zāles pļāvējs 3 kilometru attālumā, vai ne? Taču izrādās, ka biškopji tur bites arī Rīgā. Turklāt – tieši pie 5G torņiem! Kā bites tur jūtas un vai pilsētā ievākts medus ir tikpat tīrs un garšīgs kā laukos ievāktais – to stāsta biškopis un entomologs podkāsta "Zinātne vai muļķības" epizodē, kas tapusi sadarbībā ar tehnoloģiju inovāciju uzņēmumu LMT.

Saka, ka ar bitēm neko nekad nevar zināt. Taču tā ir tikai daļēja patiesība – pie mums viesos ir divi cilvēki, kas par bitēm zina diezgan daudz. Ne visu, bet daudz. Urbāno biškopju saimi pārstāv Valdis Janovs, bet par bitēm un kukaiņiem vispār vislabāk zinās neviens cits kā Jānis Gailis, Latvijas Entomoloģijas biedrības valdes loceklis un asociētais profesors Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē.

Vairāk par bitēm pilsētā klausies podkāstā "Zinātne vai muļķības" – uzzināsi arī, vai Vecrīgā ievākts medus garšo pēc rumkolām, cik liela problēma biteniekiem Latvijā ir lāči un kā labāk tikt galā ar bišu dzēlienu sekām. Epizodi klausies "Spotify", "Apple Podcasts" un citās podkāstu platformās, kā arī skaties "YouTube".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!