Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga", vērtējot pašreizējās komandas pozīcijas VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) A apakšgrupas kopvērtējumā, vēlas kvalificēties izslēgšanas turnīram, jo apetīte aug tikai ēdot, uzskata komandas galvenais treneris Ramūns Butauts.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" VTB turnīra spēlē savā laukumā sestdien ar rezultātu 67:59 (22:18, 16:16, 15:13, 14:12) uzvarēja Krievijas komandu Samāras "Krasnije kriļja".

"Zinājām, ka spēle būs ļoti smaga. Pirms mača nedaudz uztraucāmies, jo puiši vēl nebija atkopušies pēc pēdējām spēlēm, ko paradīja arī testi. Tomēr mums izdevās apturēt pretinieku līderus, labi spēlēt aizsardzībā, bet ielaisto punktu ziņā laikam sasniedzām savu rekordu," pēc spēles izcēla Butauts. "Kaut spēlē mums ne pārāk veicās, spējām vadību noturēt un spēlējam kā komanda."

Īpaši priecīgs Butauts bija par Briona Raša nosegšanu. "Rašs, kurš ir viens no labākajiem spēlētājiem Eiropā, otrajā puslaikā neguva nevienu punktu."

"Tagad mums jāatjauno spēki, jo pēc nedēļas mūs gaida svarīgs mačs [Eiropas kausa izcīņas otrā posma - "Top 16" turnīra - I apakšgrupas piektās kārtas mačā izbraukumā pret Čehijas čempioniem Nimburkas CEZ]. Pa vidu būs spēles arī Latvijas Basketbola līgā (LBL), taču tajos dosim iespēju saviem līderiem atpūsties," piebilda Butauts.

A apakšgrupas kopvērtējumā šobrīd "VEF Rīga" ar septiņām uzvarām 13 aizvadītajās spēlēs ieņem ceturto vietu.

"Ja pirms sezonas kāds būtu teicis, ka trīs spēles pirms turnīra beigām mums būs septiņas uzvaras, skeptiķi pasmietos. Tomēr apetīte aug ēdot. Vēlamies iekļūt izslēgšanas spēlēs un pieliksim visas pūles, lai to paveiktu," piebilda Butauts.

Vienības darbošanos laukumā kā kolektīvam izcēla arī "VEF Rīga" jaunieguvums Donāts Zavacks.

"Spēle bija grūta. Lai arī ilgstoši bijām vadībā, tie bija tikai pāris punkti. Spēlējām kā komanda," izteicās Zavacks, kurš nevarēja komentēt savas lomas nozīmi komandas spēlē.

Tikmēr "Krasnije kriļja" galvenais treneris Sergejs Bazarevičs izcēla, ka "VEF Rīga" demonstrēja labu sniegumu pat neskatoties uz to, ka komandai nevar palīdzēt Kristaps Janičenoks.

"Zinājām, ka "VEF Rīga" pēdējā laikā spēlē ļoti labi un tikusi pie vairākām uzvarām. Viņi spēlēja aktīvi un ar labu enerģiju. Lai arī gatavojāmies šādai cīņai, mums pietrūka laika," uzskata treneris. "Lielāko daļu laika turējāmies tuvu, tomēr uzvarēt liedza pieļautās kļūdas. Tagad mums ir ļoti daudz spēļu, bet savainojumi ir virknei basketbolistu, tāpēc nespēlējam tik labi kā iepriekš."

VBL pamatturnīrā piedalās 18 komandas, kas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tam katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, turklāt abu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs finālčetrinieka turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!