Foto: F64

Pasaules hokeja čempionāts piektdien, 10. maijā, sāksies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, un tas risināsies jau 87. reizi turnīra pastāvēšanas vēsturē. Latvijas hokeja izlasei šis turnīrs būs visai īpašs, jo tas būs pirmais pēc vēsturiskā panākuma pagājušajā gadā, kad izdevās izcīnīt bronzas godalgas. Latvijas valstsvienības sastāvs šogad ir paretināts, tomēr noskaņojums komandā joprojām esot ļoti labs.

Ierasti pasaules hokeja čempionātā risināsies 64 spēles. Prāgā notiks A apakšgrupas turnīrs, bet Ostrava uzņems B grupu, kurā spēlēs arī Latvijas valstsvienība. Pēc grupu turnīra abās pilsētās notiks vēl pa divām ceturtdaļfināla spēlēm, bet tad izšķirošie mači tiks aizvadīti Prāgā.

Pasaules čempionāta pirmajā dienā pulksten 17.20 A grupā spēkosies Šveices un Norvēģijas izlases, bet B grupā spēkosies Slovākija un Vācija. Vakara spēles sāksies pulksten 21.20, un tajās spēkosies medaļu pretendenti. A grupā mājiniece Čehija spēlēs pret Somiju, bet otrā apakšgrupā tiksies Zviedrija un ASV.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā iesaistīsies otrajā spēļu dienā, kad pulksten 17.20 spēkosies ar Poliju, kas spēcīgākajā divīzijā nav spēlējusi kopš 2002. gada.

Portāls "Delfi" piedāvā atskatīties uz Latvijas izlases sastāva komplektēšanas gaitu, aplūkot gaidāmo pretinieku spožākās zvaigznes, kā arī atskatās uz iepriekšējiem rezultātiem pret šīm komandām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!