Foto: DELFI Aculiecinieks
No 13. maija Brīvības ielas alejā festivāla ietvaros notika "Starptautiskais monumentālo mozaīku simpozijs", kurā piedalījās mākslinieki no Latvijas, Vācijas, Grieķijas, Turcijas, Irānas, Izraēlas un Spānijas.Šogad festivāla tēma ir veltīta mākslas tūrismam jeb ART VOYAGE, informē festivāla organizatori aģentūra "Pareizā ķīmija". Festivāls veidots, lai veicinātu starptautisku mākslas apriti, pieredzes apmaiņu un jaunradi.

Braucot garām Brīvības 36 alejai pretī Ministru kabinetam, liels bij mans pārsteigums, kad maksliniekus ieraudzīju pilnā sparā darbojamies arī svētdien.


Festivāla ietvaros tika veidotas 10 lielformāta mozaīkas, kas turpmāk rotās Rīgu. Iedvesmojoties no pilsētvides, katrai mozaīkai mākslinieki individuāli izstrādāja dizainu un konceptu.Mākslas virziena "Mozaīka" izvēle nav nejauša, pirmās liecības par mozaīku ir  atrodamas jau senā pagātnē. Mūsdienās mozaīkas princips ir sastopams jebkurā digitālajā attēlā: tie ir pikseļi. Mozaīkas būs paliekoša vērtība, kuru novērtēs šodien, un nākotnē tās būs kā neatsveramas laikmeta liecības.

Simpozijā piedalījās Ilona Marija Luīze Ražinska, Ilze Smildziņa un Edgars Kvjatkovskis /Latvija/, David Wakstein /Izraēla/, Anna Turlla /Grieķijas/, Ece Gozen Ünal /Turcija/, Lucia Cristobal Marin un Julio Mas Parra /Spānija/, Afshin Karimi Fard /Irāna/, Martin Sebastian Feist /Vācija/, Jeffrey Veit /Vācija/.

Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!