Nedēļas nogalē soctīklos popularitāti iemantojis Saeimas deputāta Kaspara Ģirģena (KPV LV) publicēts video, kurā redzams, kā viņa vadīts auto panāk un aptur automašīnu, kuras vadītāja, kā pieļāva Ģirģens, atrodas alkohola reibumā. Kā izrādās, autovadītāja tiešām bija lietojusi alkoholu, atrodoties 2,53 promiļu reibumā.

Ģirģens video skaidro, ka automašīna pievērsusi savu uzmanību, jo Jēkabpilī "nonesusi" ceļazīmi.

Lai gan Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde neatklāj personas datus vai nekomentē konkrēto Ģirģena filmēto video, tā informē, ka Jēkabpilī 24. novembrī bijis kāds gadījums, kur "kāds vērīgs pilsonis", kā viņu dēvē policija, pamanījis auto, kas notriec ceļa zīmi un vēlāk aizbrauc no notikuma vietas. Vērīgais pilsonis vēlāk arī ziņojis policijai par dzērājšofera atrašanās vietu.

Policijas pārstāvji skaidro, ka šajā gadījumā 24. novembrī Jēkabpilī fiksēts viens šāds gadījums, kurā iesaistīts "Volkswagen passat" transporta līdzeklis. Likumpārkāpēja šajā gadījumā bijusi 1975. gadā dzimusi sieviete, kura atradusies 2,53 promiļu reibumā.

Komentējot vērīgā pilsoņa rīcību, policijas pārstāvji norāda: "Viennozīmīgi, ka mēs vienmēr vērtējam pozitīvi to, ka iedzīvotāji nav vienaldzīgi un, pamanot iespējamo likumpārkāpumu, ziņo policijai. Šajā gadījumā varam redzēt, kā, pateicoties iedzīvotāju ātrai rīcībai, tiek novērsts likumpārkāpums," skaidro policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!